Draško Božović o pripremama u Antaliji: Dečić koristi sjajne uslove, bićemo puno bolji u nastavku sezone

Foto: FK Dečić

Dečić je u Antaliji odigrao prvi kontrolni meč i izgubio od Baltike 3:1.

Meč protiv ruskog drugoligaša pamtiće Draško Božović sjajnim golom iz prekida za 2:1.

“Antalija je jedno od najboljih mjesta za pripreme fudbalskih ekipa, uslovi za rad i boravak su izvanredni, od hotela do terena za trening. I utakmice, sve je na najvišem mogućem nivou. Radimo naporno, dva puta dnevno, pokušavamo da iskoristimo što više mogućnosti koje Antalija pruža. Izuzetno sam zadovoljan kako teku pripreme, radimo taktičke ali i kondicione treninge, kako bi što spremniji ušli u drugi dio sezone”, kaže Božović.

Dečić u drugi duo sezone ulazi sa novim, ukupno trećim trenerom Vladimir Gaćinović.

“Prezadovoljni smo svi u ekipi sa novim trenerom, ne samo sa njim već i sa njegovim pomoćnicima Brankom Savićem i Filipom Jorgićem, koji je fitnes trener. Svaki trener ima neke svoje zahtjeve i principe, zna kako ekipa želi da mu izgleda na terenu, pa tako i naš novi šef, a mi se trudimo da što prije prihvatimo te zahtjeve. Mislim da nam to dobro ide za sad i da smo na pravom putu. Prava je odluka što je jedan takav čovjek i stručnjak došao da radi u Crnu Goru, doprinijeće razvoju fudbala kod nas. Sigurno je trener od kojeg može mnogo da se nauči”, kaže Božović.

Iskusni vezista se osvrnuo na meč sa Baltikom.

“Izgledali smo dosta dobro, naročito u prvom poluvremenu. Imali smo loptu u posjedu, stavarali više situacija iz kojih smo mogli uraditi više. Smatram i nerpavedno poništen gol zbog navodnog ofsajda, ali rezultat kao rezultat je manje bitan u odnosu na ono što su bili zahtjevi od strane trenera za tu utakmicu. Mnoge od tih zahtjeva smo i ispunili tokom utakmice, a to će u sljedećim mečevima biti još bolje. Prva pripremna u Antaliji već je pokazala da rastemo kao ekipa. Bilo je i grešaka, što je i normalno, posebno kod prekida iz kojih smo i primili golove”, nastavlja Božović.

Nastavak sezone je planiran za 18. februar, a cilj Dečiča je – trofej.

“Siguran sam da ne može da nam se ponovi prošla polusezona, naročito njen drugi dio kad smo izgubili dosta bodova i prokockali prvo mjesto na tabeli. Bićemo puno bolji, igraćemo bolji fudbal i nadam se osvojiti makar jedan trofej. Lično vjerujem da smo kadri da se umiješamo u borbu za titulu”.

Uspjeh karijere: Sabalenka osvojila Australijan open

Iskra bolja od Mornara u Baru