Vujačić: Da odigramo dobru utakmicu i “balon” završimo sa pobjedom

Foto: ABA 2 liga/Dragana Stjepanović

“Balon” NLB ABA2 lige u Banjaluci se bliži kraju, Sutjeska je odigrala dvije utakmice, a sjutra će (15) protiv Sparsa odigrati treću.

Duel sa ekipom iz Sarajeva dolazi nakon poraza Heliosa i Pelistera i sigurno je da će biti veoma zahtjevan. Sparsi su u dosadašnjem dijelu sezone upisali jednu pobjedu, a u međuvremenu doveli četiri nova igrača.

„Ne bih nas uvrstio u favorite na sjutrašnjem meču zbog činjenice da nismo došli u sastavu u kojem smo bili u prethodnom ‘balonu’. Zbog zdravstvenog biltena ekipa nije došla energetski spremna da iznese tri utakmice u šest dana. U tom smislu će utakmica protiv Sparsa biti najteža. Posljednja je na ovom ‘balonu’ i dolazi poslije dva poraza“, kazao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

Vujačić poručuje da je najbitnije da ekipa bude maksimalno motivisana.

„Sparsi su doveli četiri nova igrača. Drugačije izgledaju nego na prethodnim ‘balonima’. Neće biti lako. Bitno je da se momci osvježe, da uđu mirne glave i budu maksimalno motivisani, bez pritiska i moranja. Na taj način da odigramo utakmicu i budemo energetski dobri. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč, slaviti i ‘balon’ završiti sa pobjedom”, poručio je Vujačić.

Recept za pobjedu mogla bi da bude igra u posljednjoj četvrtini protiv Pelistera.

„U drugoj utakmici smo se vratili poslije 30 minuta loše igre, što je možda dobro za ovu utakmicu sa Sparsima. Posljednjih sedam minuta protiv Pelistera smo pokazali naš karakter i energiju“, rekao je Vujačić.

Andrej Vulević poručuje da će ekipa dati sve od sebe da se vrati na pobjednički kolosjek.

“Treba da opravdamo ulogu favorita, što nam je i obaveza. Nemamo nikakav imperativ, ali realno bi bilo sjutra da pobijedimo i da se podignemo. Protiv Pelistera smo pokazali da imamo karakter, vratili smo se u meč, na kraju malo i nesrećno izgubili. Znam da ćemo sjutra pokazati reakciju, ubijeđen sam u to, kao i da ćemo pobijediti.“

Andrej je protiv Pelistera bio inicijator povratka u igru. Vezao je tri trojke i odigrao dobru utakmicu.

„Zadovoljan sam. To je nešto što se očekuje od nas mlađih igrača sa klupe, da odmijenimo nosioce igre, starije i iskusnije igrače. To je naša uloga, koju treba stalno da pokazujemo“, poručio je Vulević.

Iskra bolja od Mornara u Baru

Vaterpolisti izgubili od Hrvatske u Budvi