Džudović: Zalaganje sjajno, atmosfera za rad dobra, moglo je bolje što se tiče rezultata

Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti vratili su se sa primorja i u Podgorici nastavili sa pripremama za nastavak šampionata.

“Plavi” će do početka Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige raditi u Podgorici, a 11. februara (13) će odigrati posljednju prijateljsku utakmicu protiv Zlatibora na svom kampu.

Trener Budućnosti Miodrag Džudović zadovoljan je odrađenim pripremama na primorju.

„Hotel i uslovi za rad su bili sjajni, mi smo iz dana u dan zajednički stvarali radnu atmosferu, igrači su odgovorili na sve zadatke, a disciplina je bila na najvišem nivou. Sa kondicionog aspekta smo odradili skoro sve što smo planirali, a jedino što je izostalo to je rezultat na dvije prijateljske utakmice – protiv Arsenala i Metalca. Rezultat je izostao, mada je bio u drugom planu. Međutim, smatram da je važan elemenat u daljem radu kada ekipa ima pozitivan rezultat i na prijateljskim utakmicama“, rekao je u razgovoru za klupski sajt trener Budućnosti Miodrag Džudović.

Ekipa je analizirala svaku utakmicu.

„Moglo je bolje što se tiče rezultata, jer mislim da smo u određenim utakmicama surovo kažnjeni i da smo napravili greške u odbrani koje nas nisu krasile ranije. Sigurno je igra pod opterećenjem i umorom dala svoj danak što se tiče koncentracije i tu smo negdje – ‘omanuli'”, smatra Džudović.

Džudović je istakao i pozitivne stvari.

„Ponoviću, zalaganje je bilo sjajno, atmosfera za rad dobra, momci su na svakom treningu bili motivisani i željni rada kako bi ispunili sve obaveze. Mi smo ispred nas postavili neke više ciljeve, a prvi je taj 18. februar i nastavak prvenstva – želimo da ga dočekamo uigrani, da dovedemo sve u red i tu utakmicu da pokušamo da riješimo u svoju korist“.

Drugi dio sezone u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi počinje 18. februara, a Budućnost na startu dočekuje Petrovac.

„Danas smo odradili dva treninga, sjutra ćemo takođe trenirati dva puta, a u srijedu krećemo sa jednim treningom, dok ćemo u subotu igrati sa Zlatiborom. Nakon toga, ulazimo u nedjeljni mikrociklus pred meč sa Petrovcem i spremamo se za nastavak“, govori Džudović.

Budućnost i Sutjeska su bodovno izjednačeni, do kraja šampionata će biti zanimljivo.

„Start je važan, ali nije najbitniji. Pred nama je još 17 kola, svaka utakmica će biti bitna i mora se igrati na rezultat. Važno je da i na psihološkom planu budemo spremni što se tiče nastavka sezone, a i odgovora na svakom meču. Moramo da budemo psihološki jaki, jer u slučaju eventualnog neuspjeha moramo da idemo dalje, da se brzo oporavljamo i rješavamo probleme, jer nas čeka „paklen“ prvi dio drugog dijela sezone – do 18. marta ćemo odigrati šest utakmica“, poručio je na kraju Miodrag Džudović.

Lekomt i zvanično u Budućnosti

Košarkašice na okupu: Cilj je sedmi uzastopni plasman na Eurobasket