Dragan Vukčević: Fokusirani smo na sport, nema potrebe da se bavimo politikom, neke stvari su pogrešno interpretirane

Foto: KSCG

Sportski direktor košarkaške reprezentacije Crne Gore Dragan Vukčević oglasio se saopštenjem – nakon što su pojedini mediji objavili da je Vukčević, zabranio „crvenima” da pobjedu nad Austrijom, i plasman na sedmi Eurobasket slave sa podignuta dva prsta.

Saopštenje, prenosimo u cjelosti.

„Kao košarkaš Budućnosti, brenda crnogorskog sporta još od kraja devedesetih, uvijek sam svojim ponašanjem želio da budem primjer na terenu i van njega. Dao sam u svakom momentu sve da promovišem Crnu Goru na pravi način. Sa istom željom pristupio sam i poslu direktora reprezentacije”.

„Da pomognem da budemo pravi reprezenti Crne Gore. Nikada mi nije bila želja da, na bilo koji način, ograničavam košarkaše ili košarkašice kako će emocije ispoljavati, naročito nakon velikih i važnih pobjeda. Kao što sam i sam uvijek radio na terenu, igrao sa mnogo emocije, radovao se i proslavljao. Žao mi je što se u momentu kada bi trebalo da slavimo ogroman podvig djevojaka, što sam im više puta ponovio nakon meča sa Austrijom, pogrešno interpretiraju i prenose neke stvari”.

„Mi smo potpuno fokusirani na sport, nema nikave potrebe da se bavimo politikom, spekulacijama, kreiramo skandale gdje ih nema čime skrećemo pažnju sa glavne teme, a to su košarkašice. Vjerujem da smo svi na istom zadatku da nastavimo da radimo čudesne stvari sa našom košarkom i činimo da se o Crnoj Gori piše i priča kroz nevjerovatne uspjehe košarkašica i košarkaša”, poručio je Vukčević.

SC Derbi primio 103 poena, Mega odnijela bodove iz “Morače”

Budućnost goleadom protiv Zlatibora najavila nastavak prvenstva