Nikolić: Razmišljamo samo o meču sa BiH; Žugić: Borićemo se do kraja

Foto: KSCG

Crna Gora je u odličnoj poziciji da po drugi put zaredom izbori plasman an Svjetsko prvenstvo. Prvu priliku za to naš tim imaće protiv Bosne i Hercegovine.

“Crveni” su treći u grupi i dovoljna im je pobjeda protiv BiH da osiguraju prolaz. Dozvoljen je i poraz sa manje od 19 poena razlike, ali bi meč lopta za Mundobasket u tom slučaju bio duel sa Češkom – trijumf u tom duelu kompletirao bi novi podvig.

“Razmišljamo samo o utakmici sa BiH, znamo da imamo utakmicu protiv Češke kod kuće, ali trenutno sav je fokus na utakmicu koja je sa BiH. Imaju dobar sastav, ali i mi smatramo da imamo dobar tim, da možemo da pobijedimo. Pobjeda nas vodi na Svjetsko prventsvo, bilo jedan ili 10 razlike, pokušaćemo odmah da pobijedimo i da se kvalifikujemo. Postoji i ta druga opcija – da izgubimo manje od 19 razlike, ali ne želimo uopšte o tome da razmišljamo, sav je fokus na pobjedi”, kazao je centar reprezentacije Zoran Nikolić.

U odnosu na meč u Podgorici koji je naš tim dobio 19 razlike – 88:69. Bosna će biti bez Džanana Muse i Jusufa Nurkića. Crna Gora bez Dubljevića – dosta posla u reketu imaće centar francuskog Le Portela Zoran Nikolić.

Foto: KSCG

“Cijela ekipa im je dosta kvalitetna, dobro su popunjeni na svim pozicijama. Kada poredimo sa prošlom utakmicom sa njima, kod njih je manja razlika u sastavu nego kod nas. Izuzev Nurkića i Muse, svi ostali su tu. Što se tiče njihove centarske linije, to su dobri i jaki centri, sigurno nam neće biti lako protiv njih. Poznajem ih koliko-toliko, znam otprilike kako igraju, na koji način, to mi pomaže i mislim da i mi imamo naše šanse protiv njih.”

Fedor Žugić se nada da će selekcija oba meča riješiti u svoju korist.

“Još dvije utakmice, bilo bi lijepo da budu još dvije pobjede. Teški protivnici, BiH i Češka su jako nezgodni, ali mi ćemo izaći sa dobrom energijom, mislim da ćemo dobro predstaviti zemlju i borićemo se do kraja”, poručio je Žugić.

Fedor, košarkaš Ulma zbog povrede je propšustio ranija okupljanja, sada je ponovo tu da pomogne saigračima na putu do završnice.

“Dobar početak sezone, i onda ta povreda koja se obnavlja dva-tri mjeseca. Sad poslije dužeg vremena osjećam se zdravo, nadam se da će krenuti sve dobro od ovih reprezentativnih prozora i za mene i za sve ostale momke i da ćemo se vratiti svi zdravi svojim obavezama u klubu”, rekao je Žugić.

Meč protiv Bosne i Hercegovine je u četvrtak od 20 časova u dvorani “Mejdan” u Tuzli.

Kristofersenu zlato u slalomu, istorijska medalja za Grčku (VIDEO)

Medvedev u Roterdamu do prvog trofeja u 2023.