All Star završio drugi FIBA turnir, priznanje za Vukmirovića (FOTO)

Foto: All Star

Nakon rumunske Oradee U14 selekcija Košarkaškog kluba All Star iz Podgorice prethodnog vikenda učestvovala je i na turniru FIBA EYBL u Budimpšeti.

Selekcija igrača 2008. godište i mlađi, koju vodi trener Marko Kokotović iz grada na Dunavu se vratila sa pobjedom i tri poraza.

All Star je slavio protiv slovenačkog Grosuplja (90:82), a izgubio od Heliosa, Miskolca i MAFC-a.

“Bilo je tu mnogo dobrih ekipa i klubova koji imaju ozbiljne uslove i tradiciju postojanja, što nam nije smetalo da pokažemo da možemo da igramo sjajnu košarku u ovom uzrastu protiv bilo koga.Sigurni smo da bi drugi turnir u Budimpešti protekao rezultatski mnogo bolje da nije bilo problema sa virusima tri veoma bitna igrača naše ekipe koji su pored toga dali maksimum da pomognu ekipi”, navodi se u saopštenju kluba.

Foto: All Star

FIBA turniri bili su od velike važnosti za mlade košarkaše koji polako ulaze u svijet “kraljice igara”. Osim takmičarskog karaktera, djeca su imala priliku da se upoznaju sa turističkim atrakcijama Budimpešte – jedinim od najljepših evropskih gradova.

“Prezadovoljni smo činjenicom da smo uspjeli da bez ikakvih problema organizujemo dva ozbiljna putovanja (Oradea i Budimpešta), gdje smo igračima osim utakmica priuštili da upoznaju turističke atrakcije po kojima su oba grada poznata”, navodi se u saopštenju kluba. Ogromno iskustvo za mlade košarkaše, takmičarsko i socijalno. Prija nam takođe zadovoljstvo koje su u obje faze turnira pokazali roditelji naših igrača, međusobno povjerenje i poštovanje koje je uvijek prisutno je ključ i put do uspjeha”, piše u saopštenju kluba.

Foto: All Star

Ubjedljivo najbolji igrač All Stara je bio kapiten i plejmeker Filip Vukmirović koji je prosječno na turniru postizao 20 poena po meču.

Filip je od organizatora dobio i pehar za najboljeg igrača ekipe

Radonjić više nije trener Panatinaikosa

Pioniri drugi na međunarodnom turniru u BiH