Takmičarski iskorak: All Star igra B crnogorsku ligu

Foto: KK All star

Košarkaški klub All Star u svojoj jubilarnoj desetoj godini postojanja odlučio da igra Crnogorsku B ligu.

Uz mnostvo inovacija i strasti prema košarci, klub je napravio značajne korake prema svom cilju – da postane jedan od najpoznatijih i najboljih klubova za mlade igrače u regionu. Jedna od tih inovacija je ulazak u seniorsku B ligu, što predstavlja veliki korak za klub i naše mlade igrače.

“U sezoni seniorske lige, klub se odlučio za hrabar korak – formirati tim sa igračima rođenim 2007, 2008. i 2009. godine, uz prisustvo nekoliko talentovanih juniora. Ovo je hrabar korak koji pokazuje predanost kluba prema razvoju mladih igrača i njihovoj budućnosti. Za mlade igrače, igranje u seniorskoj ligi predstavlja izvanrednu priliku za učenje i napredovanje. To znači da će se suočiti s izazovima protiv iskusnih igrača i sticati dragocjeno iskustvo koje će im pomoći da postanu bolji igrači. Osim toga, igranje sa starijim igračima postavlja visoke standarde i podstiče ih da budu najbolji što mogu biti. Kvalitetan i posvećen rad sa mladima je srž naše filozofije. Klub pruža beskompromisnu podršku svojim mladim igračima, nudeći im najbolje uslove za napredak. Naši treneri su predani razvoju tehničkih i taktičkih veština, ali i karakternoj izgradnji. Učimo ih o važnosti timskog duha, odgovornosti i discipline”, piše u saopštenju KK All Stara.

Navodi se da klub (koji su pokrenuli crnogorski asovi Vlado Šćepanović i Savo Đikanović) nastavlja da organizuje sjajne treninge, jaka takmičenja i turnire kako bi stvorili sveobuhvatno iskustvo za naše igrače.

“To im omogućava da testiraju svoje vještine protiv različitih protivnika i razvijaju se kao košarkaši. U svojoj desetoj godini postojanja, All Star klub se uzdiže iznad očekivanja i nastavlja da gradi svoj put ka vrhu. Sa seniorskom B ligom i fokusom na razvoju mladih igrača, All Star obećava svijetlu budućnost i kontinuirani uspjeh na košarkaškim terenima”.

All Star iz Podgorice je proširio svoju posvećenost razvoju košarke na cijelu zajednicu otvaranjem besplatne škole košarke za djevojčice uzrasta od 8 do 14 godina.

“Ova inicijativa već sada privlači preko 50 djevojčica različitih uzrasta, što jasno ukazuje na želju i potrebu za razvojem ženske košarke u našem regionu. Naš glavni cilj u radu sa djevojčicama u klubu je mnogo više od sportskog usavršavanja. Želimo da stvorimo siguran i podsticajan prostor u kojem djevojčice mogu razvijati svoje sportske vještine, ali i jačati svoje samopouzdanje i karakter. Kroz košarku, učimo ih važnim životnim lekcijama kao što su timski rad, odgovornost, upornost i poštovanje, koje će im pomoći u svim aspektima njihovih života. Želimo da ohrabrimo mlade djevojke da budu lideri u sportu, ali i u društvu. Kroz podršku stručnih trenera, stvaramo ambijent u kojem se djevojčice osećaju podržano i motivisano da sanjaju velike snove. Naša inicijativa za razvoj ženske košarke nije samo sportska, već i društvena. Košarkaški klub All Star je ponosan na svoj doprinos širenju prilika za djevojčice i radujemo se što ćemo zajedno izgraditi svijetlu budućnost za sve naše mlade igračice”.

Klub konstantno raste, napreduje.

“U ovoj sezoni, Košarkaški klub All Star iz Podgorice se može pohvaliti prisustvom u čak osam takmičarskih selekcija u Ligi Mladih. Ova raznolikost i obim angažovanja u Ligi Mladih predstavljaju istinsku vrijednost za klub i njegove igrače. Prisustvo u tolikom broju selekcija u Ligi Mladih predstavlja pravu sportsku i organizacionu sposobnost kluba. To znači da smo u mogućnosti da pružimo priliku velikom broju mladih igrača da se takmiče i razvijaju u različitim uzrasnim grupama. Ovo otvara vrata za identifikaciju novih talenata i kontinuirano unapređenje igračkog kadra kluba”, zaključuje se u saopštenju podgoričkog kluba.

Mijatović u TOP 11 šestog kola kvalifikacija za Euro

Budućnost poražena u finalu turnira “Mirza Delibašić”