Bećiragić: Atić nije htio da igra za BiH u novembru; Miško Ražnatović: Edin je bio povrijeđen

Edin Atić u dresu BiH, Foto: FIBA

Selektor BiH Adis Bećiragić je rekao je da za mečeve odluke u kvalifikacijama za Mundobasket nije pozvao Edina Atića i Emira Sulejmanovića, jer navodno u novembru nisu željeli da igraju za reprezentaciju protiv Mađarske i Francuske.

„Poslužiću se jednostavnim žargonom. Kad te ostavi djevojka, ja činim sve da me ne ostavi, želim da joj ugodim. Ali, onog trenutka kad te ostavi imaš tri stvari da uradiš – kažeš doviđenja i prijatno, plačeš za njom i pišeš joj pjesme, što neću da radim, te treća da lažeš samog sebe i vas, što ja neću raditi. Ima četvrta stvar da djevojka dođe i da kaže da je pogriješila”, rekao je Bećiragić.

Na ovu izjavu selektora BiH je reagovao Atićev menadžer, Miško Ražnatović.

„Smatram da je neophodno upoznati javnost s činjenicom da se Edin Atić odazvao pozivu reprezentacije BiH za prozore u novembru, te da zbog povrede prsta nije bio u mogućnosti da igra. Po povratku u Podgoricu na rentgenskom snimku je utvrđen prelom”, napisao je Ražnatović u prvoj objavi na Tviteru pa naknadno dodao:

„Usljed preloma, Edin je propustio više utakmica u periodu od 23. novembra do 18. decembra. Želja igrača da nastupa za nacionalni tim nikada nije bila sporna, tako da, ako želimo da se poslužimo žargonom, reprezentacija BiH nikada neće biti ostavljena od strane djevojke i Edin će uvijek biti tu za nju”.

Atić je preskočio utakmice sa Mađarskom 11. novembra i sa Francuskom tri dana kasnije.

Ćuković: Da uživamo u ambijentu, derbiju, pokažemo karakter

Kadetkinje rutinski protiv Sjeverne Makedonije