Bećiragić: Uz pomoć publike do pobjede; Kamenjaš: Znamo šta nam je činiti

Bećiragić, Foto: Fiba.basketball

Adis Bećiragić, selektor Bosne i Hercegovine poručio je da njegov tim ide na pobjedu protiv Crne Gore.

BiH je potrebna pobjeda od 20 razlike da bi ostala u igri za plasman, i da u posljednjem kolu pobijedi Mađarsku. “Zmajevi” su u avgustu prošle godine izgubili u Podgorici (88:69).

“Mi uvijek radimo ono što niko ne očekuje od nas. Prije svega, nadamo se pobjedi, a zatim i da jurimo tih dvadeset razlike koji su nam potrebni. Želja i volja igrača svih nas je da se pruži maksimum na utakmici i da idemo preko 20, mislim da će to biti ključno. Oni su kvalitetna ekipa, ali nas 12 moramo dati maksimum. Moramo igrati mnogo agresivnije, sa većom željom i nadam se da ćemo uz pomoć publike, koja će nam biti 50 posto prednosti, pobijediti. Nas je ova ekipa u našem najjačem sastavu dobila 19 razlike, iako kod njih fali nekoliko igrača. Biće naravno taktičkih pristupa, ali će želja, koju smo protiv Mađarske pokazali, biti presudna. Ako uđemo u psihologiju da moramo dobiti 20 razlike, izgubićemo 20 razlike. Prvo moramo željeti pobjedu, a zatim i juriti rezultat”, kazao je Bećiragić.

Košarkaš Budućnosti Kenan Kamenjaš dobro poznaje Crnu Goru…

“Sa tri momka igram već u Budućnosti, sa nekoliko igrača se družim. Svi znamo šta nam je činiti, selektor je pripremio taktiku. Mi ćemo dati sve od sebe, idemo prvo na pobjedu, a zatim da jurimo tih 19 razlike.”

Košarkaši trenirali u “Mejdanu”, Todorović: Vjerujem u dobar pristup; Popović: Znamo šta nam je potrebno za plasman na Mundobasket

Sutjeska u Baru, Brnović: Strpljivom igrom do tri boda