Nemanja Radović: Tvrda utakmica, dali smo sve od sebe, protiv Čeha neće biti lako…

Foto: FIBA basketball

Nemanja Radović imao je “dabl-dabl” učinak protiv BiH u porazu našeg tima u Tuzli 74:66.

“Bila je vrhunska atmosfera, bilo je prelijepo igrati večeras, važna utakmica za nas oni su pokušali da stignu 19 razlike ali nisu uspjeli. Moram da zahvalim našim navijačima koji su došli da nas podrže”, kazao je naš krilni centar.

Pobjednika su odlučili detalji…

“Dali smo sve od sebe, bila je tvrda utakmica kao što smo znali. Reprezentacija BiH je igrala vrhunski, mi smo igrali dobro. Na kraju nismo imali sreće na par skokova, nismo dobro iskontrolisali, kaznili su nas. To je to, to je košarka. Nijanse su odlučivale. Igrali smo baš dobru utakmicu. Par puta smo izašli iz našeg plana ubrzali smo malo igru, izgubilo smo par lopti, kaznili su nas odmah sa kontrama znali smo da je to njihovo glavno oružje, ali šta je tu je. Ne mogu da zamjerim saigračima, svi su se borili, to je košarka to je sport nekad stvari ne izađu kako hoćemo. Sreća da imamo još jednu šansu i da se skupimo da odigramo sa svim srcem i da dobijemo tu utakmicu”.

Naše momke sada čeka duel sa Češkom, gdje pobjedom i definitivno dolazimo do viza za Indoneziju, Filipine i Japan.

“Vraćamo se kući, utakmica sa maksimalnim pritiskom protiv Češke. Sigurno neće biti lako. Imamo dosta mladih igrača i moramo da probamo da taj pritisak ne uđe u svlačionicu, da se pripremimo mentalno, da izađemo i da probamo da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo”.

Radović je iskoristio priliku da pozove navijače da ih podrže u “Morači” u nedjelju.

“Češka dolazi bez ikakvog pritiska rasterećeni, nemaju šansi da se plasiraju na SP, a nama ful pritisak neće biti laka utakmica. Nadam se da će naša publika da dođe da nas podrži u ogromnom broju, da ostvarimo taj ogroman istorijski uspjeh i da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo”, zaključio je Radović.

Selektor BiH: Crna Gora je odlična ekipa, pobijediti njih je veliki uspjeh

Gudurić utišao Arenu, Panatinaikos izgubio na debiju novog trenera