“Vučice” žele brejk u Novom Sadu

Foto: Facebook/ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaxa pet dana nakon derbija protiv Cinkarne Celje očekuje novi derbi u regionalnom takmičenju. Podgoričanke će sjutra, u okviru 7.kola Top8 faze WABA lige, gostovati Vojvodini u Novom Sadu.


S obzirom da su “plave” savladale Celje i to većom razlikom nego što poražene u Sloveniji, potrebno im je da u Podgorici 8. i 9.marta savladaju Orlove i da i teoretski budu prve pred fajnal for, dok Vojvodini preostale bitka za što bolji plasman. Celje ima dva poraza, Novosađanke tri, što znači da ukoliko Budućnost Bemax slavi u Novom Sadu Vojvodina će bez obzira na meč u Montani biti treća…

-Gostujemo ekipi Vojvodine, koja je ove sezone pokazala da je osvježenje za ligu. Imaju dobar tim, tako da nije slučajno što su odavno među glavnim kandidatima za fajnal for. Vidjele smo i u Podgorici da su Novosađanke veoma neugodne, tako da smo oprezne. Ali, daćemo sve od sebe da nastavimo dobar niz – kazala je Milena Bigović, bek Podgoričanki.


Vojvodina je uz Budućnost jedini tim koji je ove sezone savladao aktuelnog šampiona, ekipu Celja, što jasno potvrđuje da ima kvalitet. Iako su “vučice” praktično sigurne na prvom mjestu uoči fajnal fora, “plave” imaju ogroman motiv.


-Pobjeda protiv Celja mnogo nam je značila. Nastojaćemo da slavimo i u ovom derbiju i u idealnom ritmu dočekamo odlučujuće mečeve sezone. Neće biti lako, ali potrudićemo se da dođemo do brejka – jasna je Cetinjanka.


Utakmica u Petrovaradinu igra se sjutra sa početkom u 16:30 časova.

Petrovac produbio krizu Dečića

Vaterpolisti sjutra u Kotoru protiv Australije, Radović: Taktički, nisu na našem nivou, treninzi su pokazali da smo kvalitetniji