Vaterpolisti sjutra u Kotoru protiv Australije, Radović: Taktički, nisu na našem nivou, treninzi su pokazali da smo kvalitetniji

Foto: Krsto Vulović

Naši najbolji vaterpolisti igraće u četvrtak u Kotoru prijateljski meč sa Australijom u sklopu priprema za Svjetski kup koji 8. marta počinje u Podgorici.

Meč počinje u 18.30 a iz VPSCG su najavili da će ulaz biti slobodan.

“Igrali smo već dva sparing meča sa Australijom, koja drži jak tempo i fizički je veoma jaka. Prvu utakmicu smo dobili, drugu odigrali neriješeno – primili smo gol na tri sekunde prije kraja utakmice. U svakom slučaju, dosta nam znače pripreme. Smatram da je ovo pun pogodak što smo mi – igrači iz domaćih klubova na okupu i što sparingujemo sa ovakvom selekcijom”, rekao je Danilo Radović.

Australijanci nisu u najjačem sastavu, ali su idealan sparing partner.

“Taktički nisu na našem nivou, ali plivanje im pomaže dosta u igri i stvarno mogu četiri četvrtine da igraju bez stajanja. Fale im tri igrača, ali i nama mnogo više. Mislim da su treninzi pokazali da smo kvalitetniji”, naglasio je igrač Jadrana.

Foto: VPSCG

Svjetski kup ?

“To je izuzetno takmičenje. Očekuje se spektakl, jer dolaze jake reprezentacije. Očekivanja su da izborimo plasman na završni turnir. Cilj je jedno od tri mjesta”, rekao je Radović.

Foto: VPSCG

Rivali “ajkula” na Svjetskom kupu su Španija, Srbija, Grčka, Gruzija i Australija, a na finalni turnir idu tri prvoplasirana tima.

“Vučice” žele brejk u Novom Sadu

Preminuo legendarni Fonten, strijelac 13 golova na Mundijalu u Švedskoj