“Ajkule” protiv Grčke traže vizu za Los Anđeles

Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u utorak završava nastup na turniru Svjetskog kupa u Podgorici. Posljednji meč dočekuje sa šansama da osvoji treće mjesto u grupi I plasira se u završnicu.

Ajkulama je potrebna pobjeda nad Grčkom, bilo kojom razlikom, da bi osvojile treću poziciju u grupi.

Meč se igra od 19.30.

“Grci su veoma ozbiljna ekipa, koja u svom sastavu ima veliki broj igrača koji su u Tokiju stigli do olimpijske bronze. Bili su ubjedljivi protiv Srbije prije nekoliko dana, dugo igraju zajedno i čeka nas teška utakmica fizički, ali i psihički”, rekao je Aljoša Mačić.

Zadatak je komplikovan, jer je crnogorski nacionalni tim u duelima sa Srbijom I Španijom bio inferioran, a u pobjedama nad Gruzijom I Australijom srećniji, a ne bolji rival.

“Vjerujemo u ovo što radimo, očekujemo bolje izdanje nego u prethodnim mečevima i naravno da slavimo”, kazao je Mačić.

Optimista je i Dušan Banićević.

“Dobro nam je došao slobodan dan poslije trijumfa nad Australijom. Imamo šansu za prolaz, ali biće teško protiv Grčke. Pozivam publiku da nas podrži kao što je i do sada, a mi ćemo dati sve da dođemo do bodova koji nas vode na finalni turnir”, istakao je Banićević.

Centar Savo Ćetković dobio je šansu u Podgorici..

“Posljednji je meč na turniru i nema kalkulacija. Imamo šansu da dobijemo veliku ekipu kakva je Grčka i da tim trijumfom ispunimo cilj koji smo postavili”, rekao je sidraš Novog Beograda.

Glavni grad donirao šest stolova za Tekbol klubovima iz Druge lige i Srednje regije

Pobjeda za korak bliže plej ofu, SC Derbi bolji od Splita