Podgorički Argentinac: Najbolje tek dolazi

Foto: FSCG

Argentinac u redovima Budućnosti Arijel Lusero je „obezbijedio“ vedro raspoloženje “plavom” timu tokom pomenute prvenstvene pauze.

23-godišnji fudbaler je postigao je gol u pobjedi nad Jezerom u gostima (2:1) u 26. kolu Meridianbet 1. CFL ,a Budućnost pobjedom otišla na reprezentativnu pauzu.

„Prelijep je osjećaj postići gol, pogotovo kada dođe u važnom trenutku i za pobjedu ekipe. Osjećam se veoma dobro nakon vikenda“, rekao je Lusero, koji se u posljednje vrijeme ustalio u startnih 11…

„Znali smo da će utakmica da bude teška, jer je Jezero izuzetno čvrsto kod kuće. Međutim, kao tim smo izašli samouvjereni da ostvarimo cilj i trijumfujemo. Vratili smo se na prvo mjesto i utisak je potpun“.

Lusero se sve bolje uklapa u tim.

„Bilo mi je mnogo važno da se prilagodim tokom priprema kako bih mogao da pokažem svoju najbolju verziju. Osjećam se veoma dobro, imam neophodno samopouzdanje i pokušavam da se iz utakmice u utakmicu pokažem u što boljem svijetlu. Mislim da ono najbolje od mene tek slijedi“, kazao je Lusero i dodao…

„Nije mi problem da igram na bilo kojoj poziciji, jer je tim najvažniji, ali mjesto polušpica je definitivno moja prirodna pozicija. Mislim da na tom mjestu mogu da pokažem najbolji dio svog repertoara i da najviše doprinesem timu“.

Za „podgoričkog“ Argentinca su pripreme u Bečićićima i Radanovićima definitivno bile ključne i što se tiče igre, ali i druženja – posebno dobar odnos je imao sa Petrom Grbićem koji ga je od milošte zvao „Ortega“.

„Generalno, drugarstvo u timu je nevjerovatno i atmosfera je sjajna, a to je jako bitno. Na pripremama je sve bilo sjajno, lijepo je bilo osjećati povjerenje i podršku kako svih igrača, tako i stručnog štaba“.

Lusero se izborio za ulogu startera – počeo je posljednje tri utakmice, protiv Jedinstva je upisao asistenciju za Grbića, a protiv Jezera je dodao pogodak.

„Draga mi je i ta asistencija za Grbu, ali i gol. Volim i jedno i drugo, ali sve u granicama da bude od pomoći timu da se ostvari pobjeda. Za mene je i jedno i drugo veoma važno, ali mislim da postizanje gola daje više samopouzdanja igraču, pa tako i meni podiže samopouzdanje na veći nivo“, govori naš kreator, koji je u Beranama postigao drugi gol u sezoni, nakon sjajne egzekucije protiv Arsenala pod Goricom na proslavi 35. rođendana „Varvara“.

“Plavi” će do kraja sezone odigrati još 11 utakmica – deset regularnih rundi i zaostali meč sa Rudarom iz 22. kola domaćeg šampionata.

Tanja Ašanin pojačala Budućnost Bemax

Crna Gora sa 22 karatista na EP u Gvadalahari