Lusero pred Petrovac: Da nastavimo u dobrom ritmu (VIDEO)

Foto: FSCG

Serija od tri utakmice, nakon nastavka prvenstva poslije reprezentativne pauze, se završava posljednjeg dana u sedmici – Budućnost sjutra u okviru 29. runde domaćeg šampionata, dočekuje Petrovac pod Goricom.

“Plavi” kao samostalni lideri prvenstva žele da nastave sa pobjedama (upisali smo četiri u nizu), zadrže prvo mjesto.

Budućnost je napravila lijepu uvertiru pred okršaj sa Petrovcem – trijumfom od 3:0 protiv Iskre.

“Znali smo da će ta utakmica da bude teška. Protivnik je radio sve kako bi zatvorio naše linije, igrao je nisko kako bi nam onemogućio put do gola. Međutim, mi smo radili sve kako bi osvojili nova tri boda, a motiv je bio još veći jer smo igrali kod kuće. Na kraju, bio je 80 i neki minut kada smo probili linije rivala, postigli prvi gol, otvorili utakmicu, a zatim je i zatvorili na najljepši mogući način u našu korist”, rekao je Arijel Lusero.

Slučajnost ili ne, tek – Lusero se za mjesto startera izborio u posljednja četiri meča, a golovima je direktno odlučio dva (Arsenal i Mornar).

“Mnogo sam srećan što smo vezali četiri pobjede, ekipa je to zaslužila vrijednim radom, a dobri rezultati utiču svima nama pozitivno na samopouzdanje. Sada se nalazimo u dobroj situaciji”, poručio je 23-godišnji Argentinac, koji se osvrnuo na sopstvene igre…

“Zadovoljan sam i na ličnom planu, uspio sam da postignem dva gola i čini me srećnim činjenica što mogu da pomognem ekipi. Srećan sam, uživam u momentu, a uživam i na terenu zahvaljujući saigračima koji iz dana u dan sve više vjeruju u mene, tako da očekujem još dobrih igara i golova”.

Petrovac?

“Mislim da je pred nama jedna lijepa utakmica za igranje, a očekujem da bude potpuno različita u odnosu na Mornar i Iskru. Sigurno je da ćemo mi igrati našu igru koju već neko vrijeme demonstriramo, pogotovo kada igramo kod kuće. Očekujem da osvojimo nova tri boda, borićemo se za njih svim silama”, rekao je Lusero, koji ima drugarski odnos sa dva važna igrača Petrovca – Faustom i Augustom…

“Faust je vrhunski napadač i moramo dobro da ga čuvamo, dok je na sredini terena Augusto koji je takođe odličan igrač i kome ne smijemo da dozvolimo da razvija igru. Međutim, mi se pitamo i vjerujem da ćemo nači prostor da mi prezentujemo našu igru”.

Krajnji cilj je titula, a sjutra do cilja “plavi” žele da dođu preko postulate koji daju rezultate u posljednje vrijeme.

“Važno je da nastavimo da igramo u ovom pozitivnom ritmu koji je iza nas, a posebno da pokažemo snagu na domaćem terenu. Tako bismo nastavili bodovni progres i timove ispod nas ostavili na distanci. Siguran sam da će nam to pomoći ka krajnjem cilju”, jasan je “plavo – bijeli” broj 14.

Argentinac tokom jeseni nije opravdao epitet pojačanja.

“Period adaptacije je bio vrlo važan za mene. Imao sam šest teških mjeseci u smislu prezentovanja svojih kvaliteta, jer stvari nisu išle onako kako sam želio. Ali, zahvaljujući pripremama za proljeće uspio sam da se podredim cilju, da se pripremim na najbolji mogući način i da budem od pomoći timu u ostvarivanju cilja”, rekao je Arijel Lusero, koji je – čini se – konačno “pronašao” sebe.

“Kako utakmice prolaze, sve više sam srećniji i zadovoljni, sve više dobijam na povjerenju od strane igrača i stručnog štaba i polako – korak po korak – zajedno idemo ka ostvarenju zacrtanog, a to je titula”.

U pravi čas – bonus za vas!

Brnović: Moramo da vratimo timski duh