Sutjeska spremna za dva mjeseca odluke

Foto: FSCG

Nakon dvije sedmice pauze zbog obaveza reprezentacije u kvalifiakicjama za Evropsko prvenstvo – nastavlja se Meridianbet Prva crnogorska fudbalska liga.

Šampion Sutjeska nastavak čeka sa liderskog mjesta sa 49 bodova.

“Iskoristili smo pauzu da se spremimo za odlučujuća dva mjeseca, u kojima će biti veoma gust raspored, u kojima nas čeka i polufinale Kupa”, kaže golman Suad Ličina.

Prvi rival u nizu je Arsenal – meč kraj Bistrice igra se sjutra u 18 sati.

“Arsenal zaostaje samo dva boda od pozicije koja vodi u Evropu. Smatram da smo favoriti, ne bježimo od toga, ali dobro je poznato da to u ovoj ligi nije presudno i nije nešto što automatski donosi rezultat. Moraćemo dobro da se namučimo, očekujemo tešku utakmicu. Znamo kako mogu da nas ugroze, ali ako mi odradimo ono za šta smo se spremali 14 dana, vjerujem da rezultat neće izostati”, ističe Ličina, koji bi trebalo da ponovo bude na golu, jer se kapiten Vladan Giljen oporavlja od prehlade i povrdede.

Sutjeska dijeli prvo mjesto sa Budućnošću, ali ima i meč više. Nikšićani nemaju prava na kiks ako žele da budu ravnopravni u trci za titulu.

“Arsenal je najprijatnije iznenađenje ove sezone. Znamo da su prošle godine igrali Drugu ligu, nastavili su sa dorbrim izdanjima u eliti, što pokazuje njihova pozicija na tabeli. Znamo da igraju veoma čvrsto, odgovorno, disciplinovano. Dobri su iz bloka, u tranzicijama i prekidima – čeka nas zahtjevna utakmica. Kvalitet je apsolutno na našoj strani, ali to ne znači ništa ako ne damo maksimum – i pojedinačno i timski”, kaže pomoćni trener Sutjeske Boris Miličković.

Budućnost i Mornar pod Goricom, Sekulović poručuje: Svaka naredna utakmica je za nas malo finale

Dečić sa novim trenerom kreće u finiš sezone