Kreće rasplet: Podgorica protiv Zlatibora u 1/4 ABA 2 lige

Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

U Domžalama sjutra počinje posljednji turnir ove sezone u NLB ABA 2 ligi, na kojem će igrati osam najboljih timova.

Prvi takmičarski dan donose četvrtfinalni okršaji, a na startu od 12 časova igraju Podgorica i Zlatibor, aktuelni prvak drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja. U ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Krka – Sutjeska, Helios – Pelister i Borac – Široki.

-Nakon duge sezone i puno izazova očekuje nas završni turnir ABA 2 lčige, koji je sam po sebi specifičan. Došli smo do eliminacione faze, gdje se igra na jednu pobjedu, tako da izrazitog favorita nema. U dobrom raspoloženju očekujemo završnicu i nadam se da ćemo pokazati dobru formu  – kazao je prvotimac Podgorice za klupski sajt Marko Kljajević.

Podgorica će u četvrtfinalu imati najtežeg rivala – Zlatibor je prošlosezonski šampion, ali zbog pravila o broju klubova iz jedne države, nije izborio direktan plasman u ABA ligu, već je u baražu eliminisan. Sigurno da je i ove sezone među favoritima…

-Zlatibor je aktuelni prvak koji ima dug i odličan roster, tako da smo svjesni da nas čeka težak posao. Motiva neće nedostajati, a znamo da moramo od starta ući maksimalno fokusirani i sa velikom energijom kako bi na kraju trijumfovali – objasnio je Kljajević.

Vujačić, Ćalić i Tomašević: Atmosfera je odlična, rasterećeni smo, pružićemo maksimum

Ljesar objavio spisak za turnir u Poreču