Vujačić, Ćalić i Tomašević: Atmosfera je odlična, rasterećeni smo, pružićemo maksimum

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sezona u NLB ABA2 ligi se polako bliži kraju, Domžale je ove sedmice domaćin završnog turnira, a u Sloveniji će igrati i Sutjeska.

Ekipa je regularni dio sezone završila na sedmom mjestu, pa će u četvrtfinalu, sjutra (15) igrati protiv Krke.

“Na prethodnom meču u ‘balonu’ oni su bili rasterećni, a mi pod imperativom. Sada je situacija drugačija – oni su pod većim pritiskom, imaće i podršku sa tribina, a mi smo rasterećeni i to treba da iskoristimo. Krka je favorit, a mi ćemo dati sve od sebe. Mi smo u dobrom ritmu, igramo mnogo bolje nego što je to bio slučaj u Širokom Brijegu. Nadamo se dobrom rezultatu, dobro ćemo se spremiti. Momci su motivisani”, kazao je trener Darko Vujačić.

U plej-ofu se igra jedan meč – nema kalkulacija, sve je moguće.

„Sve ekipe se nadaju i očekuju da mogu da naprave dobar rezultat. Bez obzira na ime protivnika u prvoj utakmici, ekipe koje imaju najveće ambicije do kraja moraju da pobijede sve tri utakmice i pokažu i kvalitet i kontinuitet dobrih igara. Dobiti tri utakmice u šest dana sigurno nije lako. Krka je pokazala da se radi o kvalitetnoj ekipi, dobro pokrivenoj na svim pozicijama. Ako ispoštujemo ono što radimo tokom pripreme meča, onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu“, poručio je Vujačić.

Kapiten Marko Ćalić poručuje da je atmosfera u ekipi odlična, te da su momci motivisani da sjutra pruže maksimum.

“Daćemo sve od sebe. Igramo sa ekipom koja nas je pobijedila u Širokom Brijegu, ali to ne mora ništa da znači. Sada je situacija drugačija. Stranci su se mnogo bolje uklopili, Tomašević se vratio iz povrede. Sa velikim optimizmom očekujemo utakmicu. Atmosfera u ekipi je odlična, tu je sve kako treba. Igrači su poslije dvije vezane pobjede u domaćoj ligi puni samopouzdanja. Spremni dočekujemo ovaj susret”, poručio je Ćalić.

Sutjeska je u subotu, protiv Teoda, odigrala meč u domaćem šampionatu, slavila 91:71 i napravila lijepu uvertiru pred utakmicu sa Krkom. A protiv Teoda je poslije dva mjeseca prvi put na parketu bio Vladimir Tomašević. Povreda stopala je prošlost, Vladimir je protiv Tivćana za 20 minuta postigao 14 poena, a dva skoka su mu nedostajala za dabl-dabl.

„Poslije dva mjeseca odmora sa nestrpljenjem sam čekao ponovo da zaigram, da pomognem ekipi koliko je to u mojoj moći. Osjećam se odlično, sa stopalom je sve u redu, povreda je prošlost. Nije bilo vremena da se bolje pripremim, jer sam se priključio prije deset dana, ali sam zadovoljan kako u ovom trenutku izgledam, očekivao sam da će to dosta teže ići“, rekao je Tomašević.

Tomašević je propustio „balon“ NLB ABA2 lige u Širokom Brijegu, pa nije igrao na utakmici sa Krkom. Sada je spreman da pomogne, a poručuje da će ekipa može do trijumfa na ovom meču.

„Naravno da možemo. Igra se jedna utakmica i mi idemo na pobjedu. Fokusirani smo, znamo šta treba da radimo. Ekipa je u dobroj formi, svi smo spremni da damo maksimum.“

Polufinale plej ofa: Jadran protiv Katara, Primorac dočekuje Budvu

Kreće rasplet: Podgorica protiv Zlatibora u 1/4 ABA 2 lige