Kompanija Meridianbet postala članica UN Global Compact!

Foto: Meridianbet.me

Kompanija Meridianbet primljena je u članstvo UN Global Compact, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje kojim koordinira najvažnija međunarodna organizacija današnjice.

Time je jedan od najstarijih betting brendova u Jugoistočnoj Evropi, prvi i jedini u svojoj branši, postao dio globalne zajednice 17.000 kompanija u 162 zemlje svijeta koje su se i formalno obavezale na poštovanje Deset načela UN Global Compact u oblasti ljudskih prava, standarda rada, zaštite životne sredine, odnosno borbe protiv korupcije.

Riječ je o međunarodno prihvaćenim deklaracijama i konvencijama UN koje predstavljaju normativni autoritet za odgovorno poslovanje vodećih svjetskih kompanija.

Program UN Global Compact je, kao posebna inicijativa generalnog sekretara UN, dobio mandat usmjeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici u svijetu u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

Ovo je svojevrsno globalno priznanje za kompaniju Meridianbet, s obzirom da je vrijednost održivog poslovanja koje kompanija godinama gradi prema zaposlenima, zajednicama u kojima posluje, potrošačima, partnerima, dobavljačima, okolini i društvu u cjelini rezultovalo u preko 250 globalnih CSR akcija na preko 15 tržišta svijeta samo u 2022.

Kada je riječ o Crnoj Gori, programi ulaganja u udruženja, zajednice i pojedince širom Crne Gore je u proteklih 12 mjeseci rezultovao u više od 50 projekata društvene odgovornosti. Navedimo samo neke od njih.

Kladioničari postaju humanitarci – platforma Meridian Donacije

Kompanija je pokrenula i program direktnih donacija – Meridian Donacije – za sve korisnike (igrače) kreirana je posebna opcija na sajtu meridianbet.me gdje je moguće izvršiti individualne donacije za pomoć mališanima koji boluju od rijekih i opasnih bolesti, pomoć pri edukaciji… – čime je Meridianbet jedino domaće ime industrije igara na sreću koja je u društveno odgovorne projekte neposredno uključila i svoje korisnike.

Rodna ravnopravnost – praksa, a ne lijepe riječi

Kao dominantno tehnološka kompanija i mjesto za talente, menadžment kompanije Meridianbet čini više od 55% žena, što znatno premašuje najnaprednije D&I standarde. Slogan UN “Rodna ravnopravnost danas za održivu budućnost sjutra” je svakodnevna praksa u kompaniji Meridianbet. Dame su proporcionalno zastupljene u svim poslovnim segmentima – ljudski resursi, marketing, maloprodajna mreža i razvoj softvera, čime se pokazuje da je rodna ravnopravnost bez ekonomskog osnaživanja žena samo parola.

Kao pretežno tehnološka kompanija, ponosni smo na činjenicu da smo regrutni centar za talente i poslodavac po mjeri svakog.

Podrška profesionalnom i amaterskom sportu

Kompanija Meridianbet još jednom je ispisala istoriju domaće košarkaške scene, postavši zvanični sponzor KK Crvena zvezda Meridianbet, što ujedno predstavlja i najveći sponzorski ugovor sa privatnom kompanijom u istoriji domaće košarke.

Osim što predstavlja najveće ime industrije zabave u čitavom regionu, Meridianbet više od jedne decenije uspješno posluje na više od trideset tržišta EU, Južne Amerike i Afrike, na kojima primjenjuje najbolje prakse podrške lokalnim klubovima.

Tako je ova grupacija ekskluzivni betting partner više od 30 fudbalskih i košarkaških klubova širom svijeta, od Beograda (KK FMP Meridian), Banja Luke (FK Rekreativo), Podgorice (zvanični sponzor Prve crnogorske fudbalske lige – 1.CFL, FK Sutjeska, Ragbi kluba Budućnost), Minhena, Valete (FC Valletta), Larnake (FC Aek Larnaka), Limasola (KK Apolon), Kanarskih ostrva, Dar es Salama (FC AFCM, Pan African, Costa do Sol) – navedimo neke od brendova i destinacija na kojima je Meridianbet pokrovitelj vrhunskog profesionalnog sporta.

Višegodišnjim ulaganjem u zajednicu, Meridian Sport je preko društveno odgovornih projekata uspio da velikom broju djece obezbijedi kvalitetnije bavljenje sportom. Aktivnim sprovođenjem politike ulaganja u sport i afirmacijom zdravog okruženja – donacijama u vidu sportske opreme i materijalne pomoći dječjim klubovima – Meridian Sport je ostvario dugoročne benefite po pojedince i društvo, čime je značajno podigao svijest javnosti o važnosti fizičke aktivnosti u očuvanju zdravlja.

Meridian fondacija – podrška za cijelu Crnu Goru

Još u danima pandemije, među prvima koji su počeli sa obilaskom čitave Crne Gore sa ciljem pomoći svima koji su se našli u nevolji bila je i kompanija Meridian. Bio je to i početak rada Meridianovog karavana donacija koji je do sada sproveo veći broj projekata sa zadatkom unapređenja kvaliteta života građana, pomoći zdravstvenim ustanovama, organizacijama civilnog društva i materijalno ugroženim porodicama i pojedincima. Takođe, Meridian je podržao i nastavlja da podržava rad fondacija „Budi Human, kao i Udruženje „Roditelji“.

Podgorica u polufinalu ABA2 lige (VIDEO)

Trojica bokserskih sudija stekli IBA zvanje