Đorđije Jovanović se prijavio za NBA draft

Foto: Instagram/Djordjije Jovanović

Mladi crnogorski košarkaš, koji nastupa u NBA G ligi u redovima Ontario Klipersa – Đorđije Jovanopvić (19) prijavio se za ovogodišnji NBA draft, koji se 22. juna održava u Njujorku, prenosi sajt NBA lige.

Danilovgrađanin je za razvojni tim Klipersa odigrao 12 utakmica uz prosjek od 6 poena, 1.2 skoka i skoro asistenciju po meču.

Mladi bek, koji će u maju napuniti 20. godina, u Kliperse je stigao na pozajmicu iz Partizana (sa kojim ima ugovor još jednu sezonu).

Đorđe je jedan od najperspektivnijih mladih evropskih košarkaša – ponikao je u Danilovgradu kod trenera Bora Stanišića.

Jovanović je sa mladom reprezentacijom Crne Gore osvojio bronzanu medalju na U20 prvenstvu Evrope, koji je prošlog ljeta održan u Podgorici.

Crna Gora je posljednji put predstavnika na NBA draftu imala 2020. godine kada je Čikago kao 44. pika izabrao Kolašinca Marka Simonovića.

Foto: Printscreen

Iz Admiralbet ABA lige za NBA draft su se prijavili košarkaši SC Derbija braća Tomislav i Zvonimir Ivišić.

Tristan Vukčević (Partizan), Nikola Đurišić (Mega), Mihailo Bošković (Dinamik), Ivan Perasović (Cibona) i Saša Cijani (Cedevita Olimpija).

Prema projekcijama američkih medija najveći favorit za prvog pika biće 19-godišnji Francuz Viktor Vembanjama, član Bulonj Metropolitana.

Igrači do 12. juna imaju pravo da povuku kandidaturu za draft.

Za ovogodišnji NBA draft prijavila su se 242 košarkaša, a klubovi najjače lige svijeta odabraće 58 igrača. Draft će biti organizovan po završetku sezone, 22. juna u Njujorku.

Sutjeska sa plus šest ide na revanš u “Bemax arenu”

Samo ovog mjeseca – Najbolji Xiaomi Smart watch na poklon