Mijović: Tek je 1:0, čeka nas teško gostovanje, želimo da u dva meča riješimo plasman

Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli je opravdala ulogu favorita protiv Mege slavila (94:77) i na pobjedu je od plasmana u polufinale AdmiralBet ABA lige.

“U suštini je bio očekivan početak meča. Sa jedne strane je bila ekipa koja ima imperativ, koja pred sobom ima važnost plasmana, a s druge mlad tim sa mnogo kvaliteta koji igra veoma dobro. U prvih sedam minuta nismo imali čvrstine, rival je pogađao svoje šuteve, ali smo mu i mi to dozvolili zato što smo igrali meko”, rekao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Budućnost je kasnije odigrala kao u transu.

“Kada smo podigli nivo agresivnosti, prije svega na lopti, onda je sve bilo drugačije. Počeli smo da trčimo, imali čini mi se 17 laganih poena, uglavnom u drugoj četvrtini. Nadovezao se ulazak Erika Grina koji je bio u izuzetnom šuterskom ritmu – sve to zajedno je proizvelo da sa minus 12 odemo na plus 12. To je i odredilo dalji tok meča”, istakao je Mijović.

“U 3. četvrtini smo krenili sporije, ali smo onda našli ritam. Problemi sa ličnim greškama Trea Bel Hejnsa i povreda Igora Drobnjaka, koji je osjetio bol u mišiću, učinili su da u posljednjem periodu igramo bez pravog plejmejkera, pa su i neke odluke bile nejasne. Kada se sve sabere, odigrali smo ozbiljnu utakmicu, pokazali da ova ekipa može da igra u oba pravca i nadam se da ćemo taj trend i da nastavimo. Ovo je samo 1:0 u seriji, čeka nas teško gostovanje i želimo da u dva meča riješimo plasman”, kazao je Mijović.

Grin je odigrao kao u transu…

“Erik je vrhunski profesionalac i igrač. Vidi se koliko znači, ali nije mu ovo prvi put. “Upalio” se u drugoj četvrtini, tada je imao i pravu podršku ekipe. Nadam se da će nastaviti ovako”, zaključio je Mijović.

Zvezda ubacila 100 poena Zadru, za 1:0 u seriji

Džudović pred Sutjesku: Budućnost ide na pobjedu