Mijović: Bili smo u meču samo u uvodnih četiri-pet minuta

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Budućnost je izgubila od Crvene zvezde 38 razlike (93:55) na startu polufinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Podgoričani su bili u mečlu samo u prvih četiri, pet minuta, kazao je i Petar Mijović

„U sudaru dva tima sa ovakvim odnosom kvaliteta, nemate šta da tražite ako niste maksimalno fokusirani i koncentrisani svih 40 minuta. Mi ne da nismo bili 40 minuta na potrebnom nivou, nego smo bili u meču samo u uvodnih četiri-pet minuta”, rekao je trener “plavih”.

Za Fakunda Kampaca “plavi” nisu imali riješenje.

„Otvorili smo teren Zvezdi, a znali smo da je to njena prednost. Dozvolili smo Kampacu da razdvoji našu tranzicionu odbranu, razigrali Petruševa, koji je uhvatio dobar ritam… Bili smo izuzetno meki, a na to se nadovezalo i odsustvo koncentracije. Sve to je bilo dovoljno za ovo što smo prikazali, a to je bilo vrlo, vrlo malo”.

Mijović je dodao da se radi o timu koji je sa igračke i trenerske strane jedan od najboljih Evropi.

„Procenti šuta i za dva i za tri poena su nam bili poražavajući, došli su i kao pad samopouzdanja. Mnogo stvari mora bolje, i to bazičnih – od odbrane jedan na jedan, tranzicione, zagrađivanja koša… To su stvari iz kojih je Zvezda rješavala sve svoje probleme. Ostavili smo veliki broj otvorenih šuteva rivalu koji je to znalački iskoristio. Ovo je ekipa koja je i sa igračke i sa trenerske strane, po meni, jedna od pet najboljih u Evropi”, rekao je Mijović.

Trener Zvezde Duško Ivanović je bio zadovoljan.

„Ključ utakmice je bio u našoj izvanrednoj energiji i dobroj odbrani, tako da smo imali i lagane koševe. Mogli smo da trčimo, stekli smo prednost koju smo održali i pobijedili. Budućnost nije pokazala svoje pravo lice, znamo da je to izuzetno jaka i čvrsta ekipa. Potrebna nam je još jedna pobjeda i znamo da će biti vrlo teško”.

Karatistima Omladinca Trofej Nikšića

Barsa osvojila La Ligu (VIDEO)