Mijović pred Zvezdu: Učinićemo sve da seriju vratimo u Beograd

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Budućnost Voli je u prvom meču polufinala plej ofa Admiralbet ABA lige poražena od Crvene zvezde (93:55) i u utorak od 20 časova u “Morači” pokušaće da savlada zvaničnog prvaka i seriju vrati u Beograd.

Trener”plavih” Petar Mijović, prije svega, nije zadovoljan igrom u odbrani u prvoj utakmici.

“Mi ovaj period pokušavamo da iskoristimo da se pripremimo što je bolje moguće. Ozbiljan je broj velikih stvari koje smo radili ispod svakog nivoa. Prevashodno tu mislim na igru u odbrani, na odgovornost našu prema tranzicionoj odbrani u prvom redu, gdje apsolutno nismo odradili dobar posao u situacijama jedan na jedan u završecima njihovih napada, gdje smo i na bekovskim i unutrašnjim pozicijama gubili ljude kroz situacije jedan na jedan. Oni su to iskoristili znalački, uveli utakmicu u apsolutnu kontrolu i na kraju više nego zasluženo istu dobili” i kzao je Mijović i dodao…

“Mi moramo da odgovorimo prevashodno fizički mnogo bolje nego što je to bio slučaj u Beogradu, da izađemo mnogo hrabrije, da izađemo intenzivnije i da pokušamo da odigramo jedan dobar meč, jedan otvoren meč u kojem želimo da tražimo svoje šanse za pobjedu.”

Zvezda je pobijedila na posljednjih šest međusobnih mečeva.

“Zvezda je tu svoju snagu, talenat, kvalitet koji ima pokazala u tom prvom meču. Na nama je da pokušamo da taj kvalitet umanjimo. Za to će nam biti potrebna jedna izuzetna fokusiranost, izuzetna koncentracija, nakon toga intentizet i energija ne bi li u tom djelu parirali Zvezdi, a ako u tom dijelu uspijemo da pariramo onda mislim da možemo da postavimo jednu bazu za dobro odigran meč i na kraju da pokušamo da ih poremetimo u namjeri da ovdje slave, a da sa druge strane učinimo sve da zaštitimo domaći teren i da pokušamo i damo sve od sebe da se serija vrati u Beograd”, rekao je Mijović.

Između dvije utakmice sa Zvezdom, Budućnost je savladala Sutjesku u drugom meču polufinala Prve crnogorske lige i plasirala se u finale.

“Najveći problem na prvom meču je bio fokus. Energija je bila tu u određenom dijelu utakmice, ali fokus nismo imali, zbog čega smo dozvolili lake poene, ostavljali protivnicima otvorene šuteve za tri poena, dok smo u napadu donosili pogrešne odluke. Nakon prve utakmice polufinalne serije sa Crvenom zvezdom, nakon dosta teškog i ubjedljivog poraza, odigrali smo drugi meč sa Sutjeskom koji nam je pomogao i značiće nam da vratimo samopouzdanje. Imamo još tri, četiri dana da se spremimo za drugi meč u ‘Morači’ i da se što bolje pripremimo za utakmicu i da sa, definitivno većim energijom i fokusom uđemo u meč”, kazao je Igor Drobnjak.

Žakelj: Jedva čekamo treću utakmicu

Garbahosa novi predsjednik FIBA Evrope