Erste banka novi partner COK-a

Foto: COK /Filip Roganović

Crnogorski olimpijski komitet (COK) i Erste banka potpisali su danas u Podgorici sponzorski ugovor, koji će važiti do završetka Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Saopšteno je da je potpisivanje tog sponzorskog ugovora veoma značajno za crnogorske sportistkinje i sportiste, pogotovu u predolimpijskoj i olimpijskoj godini.

Navodi se da COK i Erste banka kroz tu saradnju udružuju snage kako bi podržali crnogorske sportiste u ostvarivanju njihovih sportskih snova i pružili najbolje moguće uslove za njihovu pripremu i nastupe na međunarodnoj sportskoj sceni.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, kazao je da je Erste banka, kao jedna od vodećih finansijskih institucija u državi, idealan partner krovne sportske asocijacije.

On je naglasio da ta saradnja nije samo simbolična, s obzirom na to da Erste banka ima dugogodišnje iskustvo u podršci sportu i lokalnim zajednicama.

“Partnerstvo između COK-a i Erste banke je primjer kako poslovni sektor može aktivno da učestvuje u razvoju sporta i stvaranju pozitivnih promjena u društvu. Ponosni smo što imamo Erste banku kao partnera i člana crnogorske olimpijske porodice i vjerujemo da ćemo zajednički ostvariti sjajne rezultate za crnogorski sport”, rekao je Simonović.

Prema njegovim riječima, partnerstvo između Crnogorskog olimpijskog komiteta i Erste banke predstavlja sinergiju između vrhunskog sporta i uspješne finansijske institucije.

On je naglasio da saradnja ističe važnost uloge privatnog sektora u podršci razvoju sporta, kao i stvaranju pozitivnih promjena u društvu.

“Crnogorski olimpijski komitet izražava veliku zahvalnost Erste banci na povjerenju i podršci. Vjerujemo da će ovo partnerstvo donijeti brojne koristi za naše sportiste, sportistkinje i cjelokupnu crnogorsku sportsku zajednicu. Zajedno, jačamo temelje uspjeha i ostvarujemo velike sportske snove”, zaključio je predsjednik COK-a.

Predsjednik Upravnog odbora, Aleksa Lukić, kazao je
da Erste banka, kao jedna od najrenomiranijih finansijskih institucija, prepoznaje važnost ulaganja u crnogorski sport.

“Kroz saradnju sa COK-om želimo da na konkretan i održiv način doprinesemo kvalitetu priprema olimpijskog tima i razvoju olimpijskih sportova u Crnoj Gori, ali ne samo to. Naša je želja da na svakom koraku ističemo i živimo univerzalne vrijednosti čovječanstva, a koje se nalaze u srcu olimpizma: izvrsnost, poštovanje i prijateljstvo”, rekao je Lukić.

On je naglasio da kao finansijska institucija, a banku prije svega čine ljudi koji rade za ljude, te vrijednosti osjećaju bliskim i našim.

Član Upravnog odbora Erste banke, Darko Keković, kazao je da se unaprijed raduju brojnim uspješnim i plemenitim sportskim pričama koje će narednih godina biti ispričane.

“Vjerujemo u naše olimpijke i olimpijce, znam i da oni vjeruju u sebe. Uvjeren sam da je ovo samo početak naše olimpijske priče i da ćemo nastaviti saradnju i u narednim godinama. Biti sa vama i uz vas čini nas ponosnim i privilegovanim”, kazao je Keković.

Saopšteno je da je COK, uspostavljanjem novog prijateljstva, osnažio sponzorski pul i dobio značajnog partnera, Erste banku, zvaničnu banku olimpijskog tima.

Karate klub Budućnost slavi 56. rođendan

Tajron Konrad fudbaler sezone u CFL