Karate klub Budućnost slavi 56. rođendan

Foto: KK Budućnost

Karate klub Budućnost formiran je na današnji dan 1967. godine fuzijom karate klubova Mladost i Student, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Navodi se da je klub za 56 godina postojanja dva puta bio osvajač Kupa evropskih šampiona – u Đeru 2002. i Prištini 2017. godine, dok je četiri puta bio vicešampion Evrope.

“Na Prvenstvima svijeta, Svjetskim kupovima i Svjetskim igrama osvojene su 34 medalje. Osvojili smo 52 medalje na Evropskim prvenstvima, a na Univerzitetskim prvenstvima Evrope 36 odličja. Sa prvenstava mediterana imamo 101 medalju, a sa ša,pionata Balkana više od 300 medalja”, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Podsjećaju da Karate klub Buducnost ima rekordnih 77 titula ekipnog prvaka države (SFRJ-CG) u katama ekipno i borbama ekipno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

“Iznjedrio je najveća takmičarska i trenerska imena u Jugoslaviji, kao što su Rajko Vujošević, Dragoljub Kopitović, Samir Usenagić, Veselin Mićović, Katarina Rolović i mnogi drugi. Mnogi članovi Karate kluba Budućnost birani su za najuspješnije sportiste, a i trenere Podgorice i Crne Gore”, piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Saopšteno je da je kroz Karate klub Budućnost prošlo više od 40.000 članova.

FSCG: Arsenal i Petrovac dobili licence za UEFA takmičenja

Erste banka novi partner COK-a