FSCG: Arsenal i Petrovac dobili licence za UEFA takmičenja

Foto: FSCG

Komisija za žalbe za licenciranje FSCG je na sjednici održanoj 25.05.2023. godine odlučivala po žalbama FK „Arsenal“ i OFK „Petrovac“.

Komisija je, nakon razmatranja uloženih žalbi i prateće dokumentacije, usvojila žalbe FK „Arsenal“ i OFK „Petrovac“ i izdala klubovima licencu za nastup u UEFA takmičenjima. Pored FK „Arsenal“ i OFK „Petrovac“, licencu su ranije dobili FK „Budućnost“, FK „Sutjeska“, FK „Dečić“ i ŽFK „Breznica“.

Ispitivanje i ocjena ispunjenosti kriterijuma u okviru sistema licenciranja vrši se u skladu sa FSCG Pravilnikom o licenciranju i finansijskoj održivosti klubova za klupska takmičenja u organizaciji UEFA, Uefinim Pravilnikom o licenciranju i finasijskoj održivosti i UEFA Standardom kvaliteta licenciranja klubova, kojima su propisana načela i postupci ocjenjivanja ispunjenosti kriterijuma i upravljanja sistemom licenciranja.

UEFA će, u skladu sa sistemom finansijskog fer-pleja, i dalje nastaviti da vrši finansijski monitoring klubova koji učestvuju u takmičenjima pod njenim okriljem.

Svaki petak – izuzetak!

Karate klub Budućnost slavi 56. rođendan