“Utakmica sa Mađarskom može da odredi dalji tok kvalifkacija”

Foto: FSCG

Crna Gora u subotu (18) dočekuje Mađarsku u trećem kolu kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Pobjeda bi ekipu Miodraga Radulovića ostavila u igri za kontinentalnu završnicu.

Kvalitet mađarske selekcije dobro poznaje golman Milan Mijatović, koji je dvije godine branio za MTK.

„Znamo da je junski termin nezgodan za reprezentacije. Igrači dolaze umorni, sezona je duga, bilo je dosta utakmica. Utakmica sa Mađarskom je veoma bitna za nas. Ulazimo sa željom da izvučemo dobar rezultat, da pokušamo da osvojimo tri boda. Kad igramo kod kuće uvijek idemo na pobjedu. Mislim da ova utakmica može da odredi dalji tok kvalifkacija”, smatra Mijatović.

“Sokoli” su u martu protiv Bugarske osvojili tri boda, a onda izgubili od Srbije.

„Znamo šta je Mađarska uradila u Ligi nacija. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji. Mislim da je njihov glavni kvalitet kolektiv, koji je i ranije pokazao kvalitet u kvalifikacijama. Ali, mi se nećemo predati. Mislim da treba da igramo kao protiv Srbije. Nadam se da ćemo ovog puta ostvariti dobar rezultat, koji bi nam dosta značio. Bili bismo bodovno dobri i puni samopouzdanja pred nastavak kvalifikacija”, jasan je golman saudijskog Al-Adalaha.

I Driton Camaj je uvjeren da Crna Gora može da parira rivalu u subotu.

„Mađarska reprezentacija je u naletu. Riječ je o mladoj, poletnoj ekipi, agresivni su… Selektor je isti pet godina (Marko Rosi), uradili su sjajne stvari u Ligi nacija. Očekuje nas teška utakmica. Što se tiče kvaliteta – mislim da smo podjednaki. U utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, osvojimo tri boda i nastavimo u dobrom ritmu”, kazao je napadač Kišvarde.

Tribine “Gradskog” stadiona u Podgorici neće biti ispunjene do posljednjeg mjesta. Južna tribina je zatvorena nakon kazne koju je izrekla Disciplinska komisija Uefe, zbog, kako je navedeno, rasističkih ispada navijača na utakmici Crna Gora – Srbija.

„Dosta nam znače navijači. Pokazali smo to protiv Srbije i jačih reprezentacija nego što je Mađarska.”

Camaj ističe da ekipa ne bi bila zadovoljna remijem.

„Mislim da ne bismo bili zadovoljni remijem. Potrebna su nam tri boda, ovo je šansa generacije. Da napravimo iskorak, ići ćemo na pobjedu. Mislim da imamo kvalitet za to”.

Predstavnik Andore rival “plavih”, Savić: Pratili smo ih, imamo prostora da se spremimo

Crnogorski teniseri na turniru u Larnaki