Mijatović pred nastavak kvalifikacija: Ako želimo na EURO, moramo dobiti oba meča

Foto: FSCG

Pred našim najboljim fudbalerima su dva krucijalna meča za plasman na Euro 2024.

“Sokoli” igraju protiv Litvanije (7.9. u Kaunasu) i Bugarske (10.9. u Podgorici).

Takvo mišlejenje dijeli golman našeg tima Milan Mijatović.

“Moramo da pobijedimo obje utakmice, ako želimo da idemo na Evropsko prvenstvo. Očekuju nas bitni mečevi – krećemo od Litvanije, da tamo pobijedimo, a onda pred našom publikom da savladamo Bugarsku, osovjimo šest bodova, i uzmemo stvar u naše ruke. U oktobru i novembru nas čekaju Beograd i Budimpešta, a i tamo ćemo morati da pobijedimo, kako bismo došli u poziciju da se plasiramo na Euro”, smatra Mijatović.

Crna Gora nakon tri utakmice ima četiri boda, tri manje od Srbije i Mađarske.

“U fudbalu se ništa ne zna. Nema unaprijed dobijenih utakmica. Moramo da imamo dobar pristup, da na vrijeme otvorimo utakmicu i osvojimo bodove. Bitno je da smo motivisani. Da uđemo sa velikom željom, motivom i agresijom i da dobijemo utakmicu. Ako bude tako, onda neće biti problema”, jasan je golman banjalučkog Borca.

Mijatović je protiv Bugarske i Mađarske sačuvao mrežu, nije primio gol.

“Prija kad ne primate golove. Onda igramo rasterećenije, ne moramo da jurimo rezultat, već imamo slobodu da lakše riješimo utakmicu”, rekao je čuvar mreže.

Ono što hrabri je, da dosta reprezentativaca igra u dobroj formi – Viktor Đukanović, Nikola Krstović, Stefan Lončar…

“Sigurno je to dobro za nas, a bilo bi odlično da tu formu prenesu na ove utakmice. Kad smo kompletni i u dobroj formi sa svima možemo da igramo, a to smo i ranije pokazali. Nadam se da ćemo biti pravi u ova dva meča”, zaključio je Mijatović.

Rakojević objavio spisak za start kvalifikacija za Euro

Mihailo Pavićević: Ne odustajemo od atraktivne košarke (VIDEO)