Popović: Do prave forme do početka Lige šampiona

Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax

Rukometašice Budućnosti Bemax počele su danas pripreme za novu sezonu, u kojoj će ponovo biti dio elite EHF Lige šampiona.

Trener Bojana Popović uoči priprema je kazala da je cilj dostići pravu formu do početka elitnog takmičenja.

“Puno novih lica i to je ono što je za ovu sezonu veliki izazov. Otišlo je pet, šest igračica, toliko je i došlo. Uglavnom su to bekovi, tako da će kompletna koncepcija igre morati od nule da krene što se tiče napada. Pa i odbrane, kazala je Popovićeva i dodala…

“Iskreno se nadam da će kroz pripremni period uspjeti da se upoznaju sa rukometnim akcijama i napadačkim i odbrambenim i da ćemo kroz sve turnire koji nas čekaju doći do željene forme do početka Lige šampiona”.

Vrlo važno je i da ekipa tokom priprema ostane u kompletnom sastavu.

“Nije jednostavno, ali pokušaćemo da iz dana u dan podižemo sve na viši nivo. Najvažnije da smo zdrave. Nijakata i Hafra su u situaciji gdje mjesec neće moći da rade duele i to je hendikep jer od starta nećemo imati ono što želimo.One su bitne karike u igri koju planiramo da pravimo tako da se iskreno nadam da će bar u tom periodu od četiri sedmice doći do situacije da maksimalno rade sa timom i to je ono što želimo”, kazala je Popović.

CG fudbalerke ubjedljive protiv Moldavki

Marić zadovoljan pobjedom: Djevojke su reagovale na pravi način