Popović pred Đer: Neće biti lako stvoriti šansu

Foto: ŽRK Budućnost Bemax

Petostruki šampion Evrope stiže u Podgoricu. Budućnost Bemax u 11. kolu EHF Lige šampiona u subotu (20 sati) u „Bemax areni“ dočekuje Đer, koji ima maksimalan učinak i 20 bodova nakon 10 odigranih kola.

Porazom od Debrecina u prethodnom kolu, „plave“ su izgubile šanse za prolaz u osminu finala

“Znamo svi ko je Đer, neće biti nimalo lako stvoriti šansu. Gledale smo njihov posljednji meč sa Odenzeom, od 30 napada šest na šest Đer je branio 21, u devet je Odenze, koji je vrhunski tim, uspio da probije i stvoru neku šansu. Sve ostalo je došlo nakon dobre odbrane i kontranapada. Problem je dođe do nervoze u napadu, stresa zbog tehničkih grešaka, a dobre ekipe lako kazne nevraćanje u odbranu. Osjećaj iz napada se prenosi u odbranu, zato moramo da budemo istrajne, da djevojke uživaju u tome i da se ne predaju lako kako bismo mogli da pariramo i uopšte stanemo u odbranu šest na šest”, rekla je Bojana Popović, trener Budućnosti.

Popovć kaže da je iza ekipe težak period…

“Iza nas je težak period. Nije lako gubiti, a imati volju, želju i motiv za dalji rad. Međutim, ekipa je prilično mlada, podmlađena tokom sezone jer se odlaskom nekih poput Noemi Hafre smanjio sastav, pa smo priključili još mlađe igračice. Kraj sezone treba da iskoristimo u tom smjeru, kad već nismo uspjeli u onome što smo bili zacrtali – prolazak grupe, moramo da se okrenemo drugim stvarima i razvijanju mlađih”, kazala je Bojana i nastavila…

“Mlade igračice treba da se razvijaju kroz preostale četiri utakmice, da shvate da je to njihov prostor i razlog za motivaciju. Ne treba da gledaju ko je sa druge strane, iako je to mnogo jednostavnije reći nego uraditi. Kada počne utakmica i vide ko je sve na drugoj strani, dođe do straha, a da bi se imali karakter i energija mora da ti ide na terenu, da sve krene pozitivnim tokom da bi se karakter i energija podizali. To ide jedno sa drugim”.

ABA MVP nagrada nosiće ime Dejana Milojevića

Novo pojačanje: Budućnost dovela bivšeg napadača Zvezde