Budućnost gostuje ĆSM Bukureštu, Popović: Da izvučemo maksimum iz ovog meča

Foto: ŽRK Budućnost Bemax

Nakon pauze zbog Svjetskog prvenstva koje je održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, a na kojem je Crna Gora ostvarila odličan rezultat i osvojila sedmo mjesto, nastavlja se najkvalitetnije klupsko takmičenje u Evropi.

Budućnost Bemax prvi meč u EHF Ligi šampiona u 2024 godini odigraće u nedjelju (16 sati) u gostima protiv ĆSM Bukurešta.

Nakon osam kola, “plave” imaju tri boda, dok Brest i Debrecin koji su glavni konkurenti u borbi za pozicije koje vode u osminu finala imaju po četiri boda više.

ĆSM Bukurešt je favorit pred svojim navijačima, nakon što je krajem oktobra slavio u Podgorici – 29:24.

– Nakon Svjetskog prvenstva i kratkog odmora, krenule smo sa pripremama za nastavak Lige šampiona. Ove sedmice smo radile na tome da se djevojke ponovo spoje, jer smo bile razdvojene pet-šest sedmica. Ali takva je situacija u svim klubovima i moramo to da prihvatimo. Biće sigurno teško u Bukureštu, mogu da ponovim ono što sam rekla i prije prvog meča, a to je da je u pitanju jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona. Veliki izazov i biće teško poslije duge pauze, ali vidim veliku energiju kod svih djevojaka, naročito onih koje nijesu nastupile na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem da možemo da izvučemo maksimum iz ovog meča, moramo da razmišljamo pozitivno – kazala je trener Bojana Popović.

Iako u sastavu ima sjajne igračice, rumunski predstavnik nije oduševio u prvom dijelu sezone – upisao je četiri pobjede, remi i tri poraza. U nedjelju će na početku drugog dijela sezone imati veliki motiv da pobjedom najavi uspješnu 2024. godinu.

– ĆSM Bukurešt je izuzetan tim, pokriven sa dvije-tri igračice na svim pozicijama. Ne znam u kojem sastavu će nastupiti, u Podgorici nije igrala Grejs Zadi, ali mislim da se i ona vratila u tim nakon Svjetskog prvenstva. I Krstina Neagu će biti spremna za nastavak Lige šampiona, tako da je sigurno da će nastupiti u jakom sastavu. Sigurno da pred svojim navijačima žele da pokažu da mogu mnogo bolje nego u prvom dijelu sezone, u kojem su imale uspona i padova, pa izgubile i bod od Debrecina kod kuće. Moramo da budemo spremne da će pružiti maksimum, jer žele da sebi dokažu neke stvari. I mi međutim, moramo da iskoristimo naše šanse i da probamo da odigramo sličan meč kao onaj u Podgorici i da im pariramo na najbolji način – kazala je Popović, uz napomenu da su sve djevojke zdrave i da je u sastavu samo jedno novo ime, a to je Nikolina Marković koja je iz Rudara priključena prvom timu.

ĆSM Bukurešt je favorit u nedjeljnom duelu, „plave“ će u preostalih šest mečeva pokušati da prirede iznenađenje i nadoknade četiri boda zaostatka u odnosu na mađarski Debrecin, koji je glavni konkurent u borbi za šestu poziciju u grupi, posljednju koja vodi u osminu finala.

– Odlično poznajemo ekipu ĆSM Bukurešta. Imale smo vremena da se kvalitetno spremimo i da ih dobro analiziramo. Znamo što nas čeka i protiv kakvog tima igramo, ali mnogo je važnije kakav će biti naš pristup. Od prvog minuta moramo da pokažemo dobru energiju, stabilnu i jaku odbranu, te da tehničke greške svedemo na minimum. Odlično treniramo i radimo, ako tu energiju prenesemo i na utakmicu, vjerujem da možemo da ostavimo dobar utisak – kazala je desni bek Tanja Ivanović.

Nadal u četvrtfinalu Brizbjena

Pavićević pred meč u Podgorici: Budućnost je sjajan tim, kandidat za vrh ABA lige