Vukčević najbolji u Mongoliji: Svjetsko zlato ponovo stiže u Crnu Goru

Vukčević na pobjedničkom postolju, Foto: Džiu-džicu savez Crne Gore

Džiu džicu reprezentativac Crne Gore, Dejan Vukčević, osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Mongoliji.

To je njegovo četvrto seniorsko zlato na šampionatima svijeta.

“Dejan Vukčević je demonstrirao izvanredno umijeće i posvećenost tokom cijelog takmičenja, hrabro se suprostavljajući najboljim svjetskim borcima. Njegova upornost i strast prema sportu su rezurtirali osvajanjem najsjajnijeg odličja”, navode iz Džiu džici saveza.

Uspješan nastup imale su i Lidija Caković i Ljubica Nikčević, koje su bile bronzane u duo sistemu.

“Timski rad, koordinacija i vještina su ih doveli do osvajanje bronze što predstavlja veliki uspjeh za našu državu i samu promociju ovog sporta”, kažu iz Saveza.

Na korak od medalje zaustavljen je šampion svijeta iz Abu Dabija, Arso Milić, koji je nastup u Ulan Batoru završio kao peti.

“Ipak, njegov trud, predanost i način na koji se suprostavio sjajnim borcima za svaki su respekt. Na kraju je završio takmičenje kao peti”, navode iz Saveza.

“Čestitamo Vukčeviću na osvajanju zlatne medalje, Lidiji i Ljubici na osvajanju bronzane u duo sistemu, kao i Miliću na hrabrim nastupima. Njihovi rezultati su snažan podstrek za sve mlade sportiste u našoj zemlji da slijede svoje snove i da istraju ka ostvarenju vrhunskih sportskih rezultata”, zaključili su iz Saveza.

Evroliga kreće 5. oktobra: Grčki derbi na startu

Zvanično: Dvostruki MVP Evrolige u Oklahomi