Počeo “Trofej Podgorice”: Mjesec dana fudbalske magije na Stadionu malih sportova

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

”Trofej Podgorice”, turnir u malom fudbalu u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, počeo je juče na kultnom podgoričkom Stadionu malih sportova. Na turniru će se tokom više od mjesec dana za nagradni fond od 9000 eura (4500 za pobjednike, 2500 za drugoplasirane, 1500 za trećeplasirane i 500 eura za četvrti tim) nadmetati čak 48 ekipa, podijeljenih u 12 grupa po četiri.

Tropska julska noć karakteristika je Podgorice, ali ljubav prema sportu i malom fudbalu u genima je njenih stanovnika, koji su juče u velikom broju uveličali veličanstvenu ceremoniju otvaranja na popularnom Poligonu.

Prostor na startu ceremonije dobili su najmlađi, pioniri Budućnosti podijeljni u dva tima, koji su dokazali zbog čega su protekle sezone na državnom nivou uspjeli da se domognu titule, a pregršt lijepih poteza i golova potvrđuju da ćemo u skorijoj budućnosti dobiti i nove majstore velikog i malog fudbala.

Potom su stariji potvrdili dobro poznatu fudbalsku frazu “klasa je vječna, forma prolazna”. Meč revijalnog karaktera između veterana Budućnosti i legendarnih igrača malog fudbala završen je bez pobjednika – 4:4.

Nakon uvodnih utakmica, uslijedilo je zvanično otvaranje turnira – Miloš Antić, pomoćnik sekretarke za kulturu i sport, presjekao je vrpcu, uz pirotehnički šou na tribinama, praćen melodijom nezvanične himne Glavnog grada – pjesme “Podgorica”.

”Želim da se zahvalim klincima iz Budućnosti i našim veteranima koji su uvijek tu sa nama, kao i svima ostalima koji su doprinijeli organizaciji ove sjajne manifestacije, uz uvjerenje da će proteći u duhu fer pleja i da će na kraju slaviti ekipa koja to najviše zasluži na terenu”, kazao je Antić i proglasio turnir otvorenim.

”Trofej Podgorice” je zvanično startovao utakmicom Centar Admiral bet – Ulica Petra Matovića, koji su prvi riješili u svoju korist rezultatom 3:0, zahvaljujući ”het-triku” Milačića. Početni udarac na meču izveo je Zoran Božović, legenda Stadiona malih sportova i jedan od najvećih crnogorskih majstora malog fudbala.

Sav novac od kotizacija – 7.200 eura – ide u humanitarne svrhe fondaciji Njihov osmijeh vrijedi više (Nacionalni osmijeh Crne Gore).

Sinoć

Centar Admiral bet – Ulica Petra Matovića 3:0

(Milačić 6’, 30’, 33’)

Danas

21.00 Meraklije 1989 – Lažna devetka

22.00 Graničar – Murić company

23.00 Meridian bet – FK Zabjelo

Budućnost protiv Litkabelisa otvara Evrokup sezonu

Pocekov prvi spisak za Mundobasket