KK Partizan: Nećemo angažovati Nikolu Mirotića, neka saopšti ko mu je prijetio

Foto: Partizan/Emilija Jovanović

Košarkaški klub Partizan objavio je da neće angažovati Nikolu Mirotića, jednog od najboljih evropskih igrača.

Šampion ABA lige je potvrdio da ispunio svaku želju Mirotiću, da je igraču čak i poslat trogodišnji ugovor, da bi se nakon toga pojavile informacije o tome da određene osobe prijete Nikoli Mirotiću i da postoji bojazan za njegovu bezbjednost ukoliko postane košarkaš Partizana.

Partizan je pozvao Mirotića da saopšti ko mu je prijetio.

“KK Partizan Mozzart Bet i pored svih uloženih napora i pregovora koji su trajali nekoliko nedjelja, neće angažovati jednog od najboljih evropskih igrača u ovom trenutku, Nikolu Mirotića. Interesovanje za igrača od strane kluba datira od juna mjeseca, kada se pojavila informacija da će Mirotić raskinuti ugovor sa Barselonom. Bez ikakvog ugrožavanja finansijske sigurnosti igrača prilikom raskida u tom trenutku aktuelnog ugovora, predsjednik KK Partizan Mozzart Bet, sportski direktor i trener ‘crno-bijelih’, Ostoja Mijailović, Zoran Savić i Željko Obradović su obavili načelne razgovore sa Nikolom Mirotićem, koji ih je ugostio u svom domu u Tivtu.”

“Ovim putem napominjemo da su se uslovi nekoliko puta mijenjali, ali da je klub uvijek nalazio način da ih ispuni i potpisan trogodišnji ugovor prije nekoliko dana pošalje na potpis Nikoli Mirotiću. Paralelno sa tim, u javnosti su se pojavile brojne informacije o tome da određene osobe prijete Nikoli Mirotiću i da postoji bojazan za njegovu bezbjednost ukoliko postane košarkaš Partizana Mozzart Bet.”

U saopštenju dalje piše da su predsjednik Mijailović, sportski direktor Savić i trener Obradović nekoliko puta uvjeravali igrača da nema razloga za zabrinutost i da je više nego dobrodošao u Srbiju.

“Takođe, Klub je odmah kontaktirao najviše državne organe kako bi i najsitnija sumnja bila otklonjena. Ovom prilikom, KK Partizan Mozzart Bet se zahvaljuje predsjedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću koji je lično uputio poziv igraču i potvrdio da je bezbjednost njega i njegove porodice garantovana u Srbiji i da su oni dobrodošli.”

Za sve navedeno, navodi klub, postoje pisani dokazi u formi elektronske pošte ili poruka.

“Ipak, iz Klubu nepoznatog razloga, Nikola Mirotić nije odlučio da potpiše već dogovorene uslove i KK Partizan Mozzart Bet je nakon određenog perioda čekanja prinuđen da odustane od angažovanja doskorašnjeg košarkaša Barselone. Ovom prilikom KK Partizan Mozzart Bet želi da napomene kako je prije petnaestak dana Nikola Mirotića dao riječ treneru Obradoviću a potom i predsjedniku Mijailoviću, direktoru Saviću i kapitenu Panteru da će postati igrač Partizana. Takođe, klub želi da napomene kako se nakon toga još nekoliko puta raspitivao oko toga koje će još igrače ‘crno-bijeli’ dovesti. Klub javno poziva Nikolu Mirotića da iz obaveza prema istini, a on je čovjek koji se bori za istinu, kaže ko su osobe koje su mu prijetile. Želja i plan kluba, bila je da se tim gradi oko igrača koji su trenutno pod ugovorom i samog Mirotića, ali će sada taj plan morati da se koriguje. KK Partizan Mozzart Bet čvrsto vjeruje da razlozi za nepotpisivanje ugovora od strane Nikole Mirotića nemaju veze ni sa kakvim prijetnjama, već sa nekim drugim stvarima u koje će javnost moći da se uvjeri u danima pred nama. Parni valjak se okreće drugim rješenjima na tržištu i sa nepromijenjenim ambicijama ulazi u sezonu 2023/24”, saopštio je Partizan.

Oglasio se Mirotić: Ne dolazim u Partizan, dobijao sam prijatnje i uvrede

Druga pobjeda: Juniori bolji i od Albanije