Oglasio se Mirotić: Ne dolazim u Partizan, dobijao sam prijatnje i uvrede

Foto: Euroleague

Nikola Mirotić oglasio se danas i saopštio da karijeru neće nastaviti u Srbiji.

Mirotić se na Instagramu zahvalio Partizanu na ukazanom povjerenju, a saopštio je da neće pojačati “klub iz Srbije”crno bijele” zbog prijetnji i uvreda koje je dobijao, a koje su ga iznenadile. Nekadašnji španski reprezentativac je dodao i da prijetnje nisu dolazile iz Crvene zvezde.

“Poštovani, cijeli svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu. To je trnovit put koji zahtjeva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki dio svog života dao košarci pokušavajući da budem dobar u njoj i uvijek igrajući kao dio tima. Zaista, košarka je postala dio mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevazilazim sebe. Tako jedno utiče na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti”, napisao je Mirotić na Instagramu.

On je poručio da želi da igra košarku i raduje se svojoj igri.

“Međutim već nedjeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje i bez mog znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo željeli. Kako su u javnost dospjele izvjesne informacije o daljem nastavku moje karijere u Partizanu, počele su prijetnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povrijedile, jer ne želim da budem osoba koja će dijeliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem dio takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima. Istine radi, moram napomenuti da ni jedna prijetnja nije došla iz tabora Crvene zvezde i da sa njima uvijek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja. Takođe, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo kog kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se Partizanu na ukazanom povjerenju i želji da budem dio njihovog tima, ali sam ipak donio odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavku u nekom od evropskih timova izvan Srbije”, napisao je Nikola Mirotić.

Mirotić bi karijeru mogao nastaviti u Panatinaikosu…

Averka pred meč sa Hrvatskom: Nama je sada svaki meč kao finale

KK Partizan: Nećemo angažovati Nikolu Mirotića, neka saopšti ko mu je prijetio