Abazović: Vlada će pomoći nastup Lovćena u EHF Evropskoj ligi

Đakonović, Đurašković i Abazović tokom današnjeg sastanka u Vladi, Foto: Vlada CG

Premijer Dritan Abazović, ugostio je danas Gradonačelnika Cetinja Nikolu Đuraškovića i predsjednika RK “Lovćen” Vida Đakonovića i kazao da će Vlada pomoći RK “Lovćen” kako bi bio “konkuretan predstavnik u EHF Evropskoj ligi promoter Crne Gore”.

“Velika stvar za naš klupski rukomet, možda i najznačajniji u posljednjih 20 godina. Plasman Lovćena u Evropsku ligu važan je za Prijestonicu Cetinje, naš rukomet i crnogorski sport sveukupno.Vlada će pomoći Lovćenu kako bi bio konkuretan predstavnik i promoter naše države”, kazao je Abazović.

Kako se navodi, Gradonačelnik Prijestonice Đurašković je naglasio da je takmičenje Lovćena na evropskoj sceni od velikog značaja u sportskom i promotivnom smislu za Cetinje, ali da isto tako zahtjeva nova i značajna ulaganja od strane sponzora i države.

Predsjednik kluba Vido Đakonović zahvalio se premijeru na prijemu navodeći da plasman Lovćena u Evropsku ligu kruna mukotrpnog višegodišnjeg rada i zalaganja nekoliko entuzijasta, dodajući da cijeni prepoznavanje značaja RK Lovćena za Cetinje i crnogorski rukomet.

Navodi se, da se tokom sastanka razgovaralo o istorijatu i viziji RK Lovćena, potrebama koje će zahtijevati budući izazovi i pomoći države u tom smjeru.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva finansija Miloš Medenica i sekretar Ministarstva sporta i mladih Savo Rašović.

Plivači na Svjetskom prvenstvu, Gargović 60. na 200 kraul!

Rakonjac odlazi iz Zvezde