“Ajkule” protiv olimpijskog vicešampiona – Grčke; Matković: Ako nametnemo naš ritam, brzu igru, imamo šanse

Foto: waterpolo.hu

Crnogorski vaterpolisti su u nedjelju izbacili evropskog prvaka Hrvatsku, a u utorak od 8 sati ujutru će igrati protiv Grčke, vicešampiona sa posljednjih OI u Tokiju.

“Radi se o veoma ozbiljnoj ekipi, ne smijemo da zaboravimo da su Grci aktuelni olimpijski vicešampioni. To je ekipa koja ima izuzetne pojedince, kao i izutne mlade igrače”, kazao je Dušan Matković.

Šta je prednost “ajkula” ?

“Da utakmicu otvorimo što boljim plivanjem, da nametnemo naš ritam i našu brzu igru… Ako to uspijemo imaćemo dobre šanse da pobijedimo”, dodao je Matković.

Matković je protiv Hrvatske psotigao presudan gol za četvrtfinale.

Popadićfoto: Orange Pictures/VPSCG

“Meč sa Hrvatskom je bio emotivni rolerkoster, ponosan sam na ekipu, posebno zbog vjere u pobjedu koja je bila na nevjerovatnom nivou. Prekinuli smo seriju teških poraza i nadam se da će to da nam da krila da u naredne utakmice uđemo što jače i bolje”, istakao je Matković.

Vlado Popadić smatra da je Grčka, ipak, malo lakši rival od Hrvatske.

“Ova utakmica bi mogla da bude prekretnica, jer ako pobijedimo idemo u borbe za medalje i tako bismo sami sebi dokazali da možemo da igramo na najvećem nivou u kontinuitetu, ali i drugim selekcijama da moraju ozbiljno da računaju na nas”, smatra Popadić i dodaje…

“Nedostaje im najvažniji igrač Angelos Vlahopulos i mislim da to može biti olakšavajuća stvar. Ponavljam, neće biti lagan meč, ali kao i protiv Hrvatske idemo jako od prvog minuta”.

Rakonjac odlazi iz Zvezde

Miloš Degenek po treći put u Crvenoj zvezdi