Radović: Želimo da turnir završimo na najbolji način; Spaić: Za ekipu koja treba da raste svaki meč je bitan

Vasilije Radović, Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Nakon poraza od Grčke (10:9) u četvrtfinalu – “ajkulama” sada ostaje borba za plasman od 5. do 8. mjesta u Fukuoki. Prvi rival biće Italija – četvrtak od sedam sati po našem vremenu.

“I pored poraza od Grčke svi želimo da se podignemo, da se vratimo, završimo turnir na najbolji način i da na ovom Svjetskom prvenstvu uzmemo vizu za naredno u Dohi”, poručio je mladi Vasilije Radović.

A ukoliko želi vizu za SP u Dohi Crna Gora mora da slavi u obje utakmice razigravanja .

“Jako težak meč je iza nas, rekao bih da nam je falilo malo sreće, a ekipa je bila odlična i svi smo se borili kao lavovi. Nažalost to je sport, a sreća nije bila na našoj strani ovog puta”, smatra Radović.

Momci Vladimira Gojkovića moraće brzo da zaborave četvrtfinale.

“Sigurno da nije lako opraviti se od tako teškog meča, prije svega mentalno. Mislim da smo dali maksimum, nedostajalo je i malo sreće…”, smatra centar Vladan Spaić.

Motiv ni do kraja šampionata ne smije da bude upitan.

“Za ekipu koja treba da raste svaki meč je bitan, tako i ovaj iako je za plasman od 5. do 8. mjesta. Treba da skupimo snagu, da igramo maksimalno i tražimo pobjedu. Italija sigurno neće odustati od svog stila – agresivnog i sa dosta plivanja. Mislim da moramo da ogovorimo na jednak način, da meč uvedemo u egal, budemo smireni i završimo onako kako mi želimo. I Italija će tražiti pobjedu kao i mi”, zaključio je Spaić.

Odbojkaši na pripremama u Kolašinu, Ćaćić: Raduje volja za radom

Bivši košarkaš Budućnosti pojačao Dižon