Gojković: Prethodne četiri utakmice su nas potrošile

Foto: Orange Pictures/VPSCG

Naši vaterpolisti su izgubili od Italije (10:6) u meču razigravanja od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, pa su tako izgubili i posljednju šansu da sa ovog turnira izbore plasman na naredni šampionat – u Dohi 2024. godine.

“Izgleda da su nas prethodne četiri utakmice potrošile. Da smo došli do polufinala, na adrenalin bi se izvukla veća energija, a ovako smo bili u fizičkom dijelu inferiorni uz kriterijum suđenja jer je pušten ogroman presing Italije po cijelom bazenu”, rekao je selektor Vladimir Gojković i dodao:

“I ovo treba da se analizira jednog dana i da vidimo kako Italija, koja je vicešampion svijeta, ušla u ovaj meč i da nam to bude primjer”, istakao je Gojković.

Crnu Goru do kraja čeka još meč za sedmo mjesto. Biće to SAD ili Francuska.

“Nadam se da ćemo se oporaviti – i fizički i psihički, jer nam je važno i sedmo mjesto pošto imamo igrača koji nikada nisu bili sedmi na svijetu”, zaključio je Gojković.

Stefan Vidović je očekivao tešku utakmicu…

“Znali smo da će biti izuzetno teška, jer po mom mišljenu Italija je među dvije najbolje selekcije na svijetu. U utakmicu smo ušli emotivno i fizički ispražnjeni, dali smo maksimum i na to možemo biti ponosni, ali igra nije bila na nivou iz prethodnih utakmica. Međutim i ovo je velika škola”, rekao je Vidović.

Dobrodošli u svijet ekskluzivne VIP zabave!

Jovana Kuljača 62. na 100 metara kraul