Košarkaši se spremaju u Baru, meč sa Francuskom 2. avgusta

Foto: KSCG

25 dana je do prvog meča naših košarkaša na Mun dobasketu.

“Crveni” se spremaju u Baru, ekipa je skoro kompletna – opremu su zadužili NBA as Nikola Vučević, novi košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović, brzo stiže i Kendrik Peri.

“Atmosfera je generalno super. Radimo dobro i vjerujem da ćemo u odličnom ritmu i duhu dočekati utakmice koje slijede,” kaže Vladimir Mihailović.

Francuska je prvi rival u kontrolnim mečevima 2. avgusta.

“Težak protivnik, a u ovoj fazi priprema i nije neko mjerilo. Još uvijek ulazimo u fazu uigravanja pet na pet i čekamo da se priključi Peri. Uprkos svemu tome ovo je jedna odlična prilika i provjera”, ističe Mihailović.

Košarkaši ističu da imaju sjajne uslove za rad u Baru. Dvorana Topolica i hotel Princess baza su ovog ljeta. Želja je da se ponovi Eurobasket, kada su nakon sličnih priprema naši momci odigrali fenomenalan turnir.

Rivali na Filipinima su Litvanija, Egipat i Meksiko.

“Očekivanja ne volim da postavljam. Nezahvalno je pričati o tome. Veliki uspjeh smo napravili samim plasmanom na SP, a prolazak grupe bi bio veliki uspjeh i nagrada za dosad uradjeno. Nismo u poziciji da nikog potcijenimo i da unaprijed upišemo bodove jer sve ekipe koje su tu, znači da posjeduju odredjeni kvalitet. Litvanija je svakako favorit grupe, ali u svim utakmicama ćemo tražiti svoju šansu i ako budemo pravi vjerujem da možemo do druge faze.”

Mihailović je imao dosta probklema sa povredom – sada je sve kako treba.

“Osjećam se super, radio sam naporno i vjerujem da sam već blizu, a da ću biti na svom nivou kad to bude trebalo. Iskreno to mi je super što smo u Baru, jer sam tu blizu porodici i prijateljima, s kojima se gledam u slobodno vrijene mada tvrdim da je Bar generalno super za pripreme.”

Problemi za Pešića: Još jedan bitan košarkaš otpao sa spiska za Mundobasket

Podgoričanin Danilo Rakočević vodio juniore Slovačke na Eurobasketu (FOTO)