Podgoričanin Danilo Rakočević vodio juniore Slovačke na Eurobasketu (FOTO)

Foto: FIBA

Brojna je bila crnogorska košarkaška delegacija na Eurobasketu B divizije u Portugaliji.

Košarkaši, treneri, sudije predstavljali su našu košarku u gradiću Matosinjoš, u blizini Porta.

Podgoričanin Danilo Rakočević sa klupe je vodio juniore Slovačke na Eurobasketu.

37-godišnji trener već deset sezona je u klupskoj košarci Slovačke (radio je u ženskom timu Slovana, te muškim ekipama Handlovi, Interu), a nagrada je stigla ovog ljeta, kada ga je Košarkaški savez Slovačke postavio na mjesto selektora U18 selekcije. Slovačka je na Eurobasketu zauzela osmo mjesto.

“Za nas je ovo veliki uspjeh, koji je došao malo i neočekivano. Grupu smo prošli kao prvi, bila je dosta dinamična. Dali smo više od maksimuma i sa rotacijom kojom smo imali napravili smo veliki rezultat – ušli među osam. Čestitam momcima, saradnicima na izvanrednoj saradnji, atmosferi. Zaslužili smo ovaj rezultat”, kazao je Rakočević za Sportski.me.

Rakočeviću je u stručnom štabu pomagao crnogorski košarkaš Goran Bulatović. Kolašinac, dijete Gorštaka deceniju igra u Slovačkoj, i narednu sezonu nosiće dres Intera iz Bratislave.

Foto: FIBA

Zanimljivo, na Eurobasketu Slovačka je bila bolja od Crne Gore (82:78) pa je naš tim sa drugog mjesta morao u četvrtfinale.

Foto: FIBA

Crna Gora je zauzela treće mjesto, nije uspjela da se vrati u elitu, jer je samo pobjednik imao zagarantovano mjesto u A diviziji.

Osim, bronzanog odličja – individualno priznanje je stiglo za našeg Davida Mirkovića. Košarkaš SC Derbija je izabran u idealnu petorku šampionata.

Foto: FIBA

Na završnom turniru bio je i crnogorski sudija, Nikšićanin Radomir Vojinović.

Foto: FIBA

Titulu u Portugaliji osvojila je Letonija, i vratila se u elitni košarkaški rang.

Košarkaši se spremaju u Baru, meč sa Francuskom 2. avgusta

Krivokapić, Bakić, Kartalović, Kusovac i naredne sezone Teodu