“Pg ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni”: Poznato 16 finalista

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Preoteklog vikenda u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport i STK “Spin” održana su prva četiri kvalifikaciona turnira sportsko-rekreativne manifestacije za građane Podgorice, pod nazivom ”PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!”.

U subotu je Njegošev park bio poprište dva turnira u muškoj konkurenciji. Na oba se nadmetalo po 16 učesnika, podijeljenih u dvije grupe po četiri, gdje su, nakon obračuna ”svako sa svakim” na jedan set do 15 poena, po dva najuspješnija odmjerila snage u eliminacionoj rundi, čiji su pobjednici obezbijedili mjesto na završnom turniru.

Na prvom turniru najbolji su bili Rade Vukašević, Sani Dervanović, Dejan Jovanović i Miljan Cerović, dok su sa drugog vizu za finale čekirali Marko Davidović, Milan Drobnjak, Novak Kukrić i Mikhail Kostenko.

Dan kasnije u Tološkoj šumi održan je i treći turnir za muškarce, na kojem su najviše pokazali Dušan Kostić, Stefan Martinović, Petar Dragović i Samir Hodžić.

Na istoj lokaciji snage je odmjerilo i 12 naših sugrađanki na prvom ženskom kvalifikacionom turniru, a nakon grupne faze i eliminacione runde, plasman na završni turnir 23. septembra obezbijedile su Tara Lutovac, Ana Petrović, Ana Rakonjac i Mirjana Andrijević.

Idućeg vikenda na programu su još dva muška turnira na Pobrežju (16. septembar), kao i po jedan za muškarce i žene u nedjelju 17. septembra na Bulevaru Ivana Crnojevića, nakon čega će manifestacija, čiji je cilj promocija stonog tenisa, valorizacija stolova za ovaj sport koje je Glavni grad instalirao na više od 60 lokacija, dobiti još 16 učesnika završnog turnira.

Najbolja 32 kvalifikanta će biti podijeljena u 8 ekipa po 4 (tri muškarca i žena), koji će se 23. septembra u ”Bemax parku” u Tološkoj šumi boriti za nagradni fond od 1500 eura (700 za pobjedničku ekipu, 500 za drugoplasiranu i 300 za treće mjesto).

Sva mjesta za učešće na muškim turnirima su popunjena, dok je u konkurenciji žena ostalo još četiri slobodna mjesta za turnir 17. septembra na Bulevaru Ivana Crnojevića. Ljubiteljke stonog tenisa zainteresovane za takmičenje mogu se prijaviti putem maila pingpongpodgorica@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja i kontakt telefon.

Dabanović sudi meč kvalifikacija za EURO

Radović: Prikazao sam svoju najbolju igru