PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni: Poznati svi finalisti (FOTO)

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Proteklog vikenda u sklopu ”PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!”, manifestacije koju organizuje Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, u saradnji sa STK Spin, održana su četiri kvalifikaciona turnira, koja su iznjedrila još 16 učesnika finala, čije je održavanje predviđeno 23. septembra u ”Bemax parku” u Tološkoj šumi.

U subotu je Pobrežje bilo poprište dva muška turnira. Po 16 takmičara nadmetalo se prvo u svojim grupama, iz kojih su po dva najbolja igrala eliminacionu rundu, a pobjednici ”biti ili ne biti mečeva” čekirali vizu za završni događaj narednog vikenda.

Na prvom turniru istakli su se David Milić, koji je u ”nokaut” duelu bio bolji od Pavle Vujisića 15:10, Filip Drinčić koji je nakon drame izbacio Nebojšu Markovića 15:14, te Adnan Haverić koji je eliminisao Nikolu Jokanovića 15:9 i Balša Tomović koji nadigrao Filipa Jankovića 15:8.

Drugi turnir na Pobrežju prošao je u znaku Borisa Zutlera (15:13 protiv Marka Pešića), Dejana Polića (15:13 protiv Dejana Durutovića), Antona Sinkevića (15:12 nad Vladimirom Ivanovićem) i Dada Haverića (15:14 protiv Andrije Kekovića).

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Dan kasnije na gradskim stonoteniskim stolovima u parku na Bulevaru Ivana Crnojevića održan je prvo treći turnir za muškarce, sa kojeg su na završni spektakl izborili Dejan Bjelić (15:10 protiv Filipa Popovića), Viktor Rogić (savladao 15:5 Miljana Bubanju), Danilo Bujišić (u triler završnici meča sa Momčilom Ćupićem 15:14) i Duško Lazović (15:13 trijumf nad Veliborom Srdanovićem), a potom i ženski turnir sa kojeg su se u finale kvalifikovale Snežana Miličković i Katarina Sinđić (prve u grupama A i, te, kroz baraž, Anđela Burzanović (15:7 protiv Snežane Babović) i Ivana Kažić (15:14 protiv Milice Stanjević).

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Ovih 16 podgoričkih rekreativaca i ljubitelja stonog tenisa, pridružili su se istom broju kvalifikanata sa prošlonedjeljnih turnira u Njegoševom parku i Tološkoj šumi (to su: Rade Vukašević, Sani Dervanović, Dejan Jovanović, Miljan Cerović, Marko Davidović, Milan Drobnjak, Novak Kukrić, Mikhail Kostenko, Dušan Kostić, Stefan Martinović, Petar Dragović, Samir Hodžić, Tara Lutovac, Ana Petrović, Andjela Rakonjac i Mirjana Andrijević).

🔜U utorak će biti održan žrijeb putem kojeg će biti formirano 8 ekipa sa po četiri člana (tri muškarca i žena), koje će se u subotu 23. septembra u ”Bemax parku” u Tološkoj šumi, sa početkom u 11 časova, boriti za nagradni fond od 1500 eura (700 za pobjednike, 500 za drugoplasirane i 300 za treći tim).

Bjelica ururučio plakete Lani Pudar i Damiru Đedoviću

Grčka bez selektora: Itudis podnio ostavku!