MORNAR JE HIT PRVENSTVA, ĐURAŠKOVIĆ: Timski duh i sjajna atmosfera ključ su uspjeha!

Foto: Meridianbet.me

Fudbaleri Mornara su apsolutni hit dosadašnjeg dijela Meridianbet 1. CFL. Nakon 12 odigranih kola, Barani se nalaze na četvrtom mjestu sa 18 bodova, svega pet manje od vodećeg Dečića.

Predvođeni Zoranom Đuraškovićem koji je sjajno složio “kockice” na “Topolici”, Barani su u prvoj trećini šampionata apsolutno oduševili ljubitelje crnogorskog fudbala.

U razgovoru za Meridian Sport Đurašković je istakao da nije očekivao da će ekipa ovako dobro izgledati.

“Nijesam baš očekivao ovako dobre partije. Vjerovao sam u ekipu, ali da ćemo u sedam takmičarskih utakmica primiti samo jedan gol, da ćemo igrati dobar, dominantan fudbal, to nijesam očekivao. Iako sam po prirodi optimista i volim da igram napadački fudbal, ovo je nešto što nas raduje”, rekao je Đurašković.

Na početku sezone cilj Mornara bio je opstanak u eliti. Iako se trenutno nalaze u sjajnoj poziciji, Đurašković naglašava da je ekipa čvrsto na zemlji.

“Prije početka šampionata zacrtani cilj bio je opstanak i tu se ništa nije promijenilo, uprkos ovako dobrim rezultatima. Ukoliko opstanemo bez baraža, to je veliki uspjeh. Čvrsto smo na zemlji, do kraja šampionata ima još dosta.”

U seriji od sedam utakmica bez poraza fudbaleri Mornara odigrali su neriješeno protiv aktuelnog šampiona, ekipe Budućnosti (0:0), dok su nedavno savladali i Sutjesku u Nikšiću (1:0). S obzirom na igre, Đurašković smatra da je i bodovni saldo mogao biti veći.

“Smatram da su naše igre još bolje nego rezultati. Ko nas je pratio od početka sezone, dobro zna o čemu govorim. Bilo je nekih sudijskih grešaka, mislim da smo objektivno mogli da dijelimo prvu poziciju sa Dečićem. Igrama sam i više zadovoljan, nego bodovnim saldom”, naglasio je Đurašković koji se prokomentarisao i podatak da je njegova ekipa na posljednjih sedam utakmica primila samo jedan pogodak.

“Radimo dosta na defanzivnom planu. To za sada ide dosta dobro. Igrači su dobro upoznati, hemija je sjajna među njima. Svi dišu kao jedan i mislim da su taj timski duh i atmosfera i ključ uspjeha”.

Tokom dosadašnjeg dijela šampionata Barani su dva puta igrali protiv Sutjeske, te po jednom protiv Dečića i Budućnosti, a samo su Tuzani uspjeli da ih savladaju. To ekipi sa “Topolice” daje za pravo da se nada mnogo boljem rezultatu na kraju sezone od samog opstanka.

“Sportski je nadati se i vjerovati u nešto više. Ne bi bili sportisti ako se ne bi nadali da možemo da napravimo neki iskorak. Odmjerili smo se sa svima, samo smo izgubili od Dečića, a moglo je biti i drugačije. Možda možemo više, ali moram istaći da smo imali dosta i kadrovskih problema. Otišlo nam je pet igrača koji su minule sezone bili starteri. Smanjili smo budžet, ali smo i pored toga stvorili dobar tim. Onda smo ostali bez Raičevića i Nikolića, koji su i dalje van terena zbog povreda. Ostali smo i bez Vujačića koji se povrijedio u šestom kolu. Ipak, ne žalimo se, vjerujemo u ovo što imamo. Vjerujemo da radimo dobre stvari”, zadovoljno ističe Đurašković.

Mornar je učesnik četvrtfinala Kupa Crne Gore, a na startu najmasovnijeg takmičenja uspio je da savlada Jedinstvo sa 1:0. Trener barskog tima smatra da je, u zavisnosti od žrijeba, u Kupu sve moguće.

“Kroz Kup može daleko da se ode. Tu je jedna utakmica u kojoj favorita nema. Po nekoj logici bi trebali da budemo domaćini u borbi za polufinale. Onda je sve moguće. Vjerovatno će biti i pojačanja. Naglašavam da sam uvijek optimista i uvijek vjerujem da možemo bolje.”

Reprezentativna pauza stigla je u momentu kada se Mornar nalazi u najboljoj formi od svih prvoligaša. Šef stručnog štaba barske ekipe nada se da će ekipa i nakon dvije sedmice nastaviti u dobrom ritmu.

“Kao trener sam priželjkivao da pauza dođe što prije zbog velike potrošnje i skraćenog rostera. Ipak, zbog dobre serije, pomalo mi je žao što je stigla pauza. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Naravno, koliko se mogne, a vidjećemo šta će nam donijeti nastavak sezone”, zaključio je Zoran Đurašković.

OVDJE TE ČEKA POKLON OD 50 EURA!

Milan Tičić: Bazeni u Podgorici da nose ime Petra Porobića