Budućnost gostuje Klužu, Mijović: Utakmica u kojoj možemo mnogo da dobijemo

Foto: ABA/Filip Roganović

Budućnost još nema pobjedu na strani u Evrokupu – nakon Ankare, meča sa Turk Telekomom, “plavi” će odigrati novi meč na strani ovaj put priotiv Kluža, koji je upravo u Rumuniji porazio Telekom.

“Sigurno da je važnost utakmice veoma velika jer se radi o protivniku koji je sastavio jedan respektabilan tim od velikog broja igrača koji su nastupali u Evrokupu u prethodnim sezonama, neki i u Evroligi. Mislim da moramo u mnogim stvarima da budemo bolji nego u prethodnom nivou, iako se to po rezultatima ne vidi. Radi se o jednom zahtjevnom protivniku koji mora da nas natjera da u bazičnim stvarima budemo na visokom nivou”, rekao je Mijović.

Zna odakle prijeti najveća opasnost, a za Kluž igra i bivši igrač Podgoričana Di Džej Sili.

“Protiv ekipe kao što je Kluž mi moramo biti perfektni u tranzicionoj odbrani i zagrađivanju reketa, da pokušamo da njihove glavne napadačke poluge – Brajsa Džonsa, Di Džeja Silija, Džerela Edija svedemo na minimum ukoliko želimo da slavimo. Ispred nas je ozbiljan izazov, utakmica u kojoj možemo mnogo da dobijemo u ovakvom formatu takmičenja”, ističe mladi trener.

Brejk na strani bio bio kapitalan za “plave”. A do njega se dolazi efektnim napdaom i dobrom odbranom.

“Pobjeda na strani je izuzetno važna, a ako uspijete to da uradite protiv ekipe koja pretenduje na sam vrh onda je to duplo važna pobjeda. Mi smo u dobrom raspoloženju, dolazimo iz dobrog treninga, iskoristili smo period nakon Cibone jer smo imali i dan duže za pripremu Kluža da se osvježimo i iskoristimo na najbolji mogući način. Očekujem da budemo dobri, očekujem da budemo tvrdi u defanzivi, čvršći nego protiv Cibone kući, da uz napadački talenat koji posjedujemo to sve bude prevaga u meču sa Klužom”, zaključio je Mijović.

Budućnost je poražena od Turk Telekoma, ali je upisala dva trijumfa na svom parketu – protiv Litkabelisa i Šljonska. S druge strane, Kluž osim trijumfa nad turskim predstavnikom takođe ima pobjedu i protiv poljske ekipe, dok je jedini poraz doživio u gostima kod Burga.

“Mislim da definitivno možemo slaviti u gostima protiv Kluža. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, imaju veliki broj bekova koji igraju dobro, asistiraju i postižu poene. Vjerujem da će rezultat zavisiti od nas i kako mi sprovedemo stvari koje budemo dogovorili na treningu. Moramo odigrati sa dosta agresivnosti u odbrani”, rekao je Kolbi Ros.

Duel Kluža i Budućnosti biće prvi međusobni ove dvije ekipe, a igra se u srijedu od 18 sati.

Božić MVP 4. kola

KMF Titograd ispustio pobjedu na startu elitne runde