Đina ponovo u dresu Budućnosti

Foto: ŽRK budućnost Bemax

Đurđina Jauković nakon četiri godine ponovo će obući plavi dres, a sa Ženskim rukometnim klubom Budućnost Bemax potpisala je jednogodišnji ugovor.

29-godišnja Nikšićanka je druga povratnica u redove našeg kluba, nakon što je ugovor nedavno potpisala Jelena Despotović.

Lijevi bek francuskog Bresta trenutno se oporavlja od teške povrede, nakon što je početkom oktobra ponovo pokidala ligamente koljena.

Jasno je da će imati dovoljno vremena da se oporavi do početka priprema za novu sezonu, a da se nakon toga, uz podršku stručnog štaba i medicinskog tima Budućnosti, vrati na prepoznatljivi nivo, kada je igrala značajnu ulogu u dresu Bresta u Ligi šampiona, te bila jedna od najzaslužnijih za bronzanu medalju Crne Gore na prethodnom Evropskom prvenstvu.

Uz Jauković i Despotović, već sada je poznato da će u timu za narednu sezonu biti još nekoliko crnogorskih reprezentativki – Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović.

Osim toga u toku su pregovori sa još nekoliko mlađih igračica iz aktuelnog sastava Budućnosti, ali i mlađim igračicama iz Rudara, što je potvrda da nova uprava kluba želi da vrati Budućnost u vrh evropskog rukometa, uz oslonac na domaće igračice.

Radulović nakon pobjede: Tek sada bodovi iz Kaunasa imaju posebnu težinu

Potvrđeno: Hrvatska i Holandija domaćini šampionata Evrope u vaterpolu