Potvrđeno: Hrvatska i Holandija domaćini šampionata Evrope u vaterpolu

Foto: Orange Pictures/VPSCG

Hrvatska i Holandija biće domaćini evropskih prvenstva u vaterpolu 2024. godine, saopštila je Evropska federacija vodenih sportova (European Aquatics).

Muški turnir biće odigran u Dubrovniku i Zagrebu od 4. do 16. januara, a ženski u Ajndhovenu od 5. do 13. januara.

Predsjednik Evropske federacije vodenih sportova, Antonio Silva, kazao je da je tom odlukom omogućen planirani nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Dohi, kao i za Olimpijske igre u Parizu.

“U interesu sportista, drago mi je što smo uspjeli da obezbijedimo dva sjajna domaćina i želim da se zahvalim našim savezima u Hrvatskoj i Holandiji što su učinili sve da se ova prvenstva održe. Zajedničkim radom organizovaćemo ove događaje na optimalan način”, kazao je Antonio Silva.

Prvi potpredsjednik EA, Josip Vardović, zahvalio je političkim vlastima obje države, koje su pružile neophodnu podršku i resurse u vrlo kratkom roku.

“Želio bih da se zahvalim premijeru Hrvatske, gospodinu Andreju Plenkoviću, što je pomogao da se garantuje dovoljno sredstava da se prvenstvo odigra u dva grada, samo godinu nakon što je Hrvatska organizovala posljednje izdanje Evropskog prvenstva, za muškarce i žene”, rekao je Vardović.

On se zahvalio i Kraljevskoj holandskoj plivačkoj federaciji što je prikupila podršku lokalnih i nacionalnih političkih vlasti kako bi obezbijedila organizaciju ovog događaja.

“Sada možemo da se radujemo velikoj promociji vaterpola u Holandiji i Hrvatskoj“, rekao je Varvodić.

Najavljeno je da će više detalja o revidiranim rasporedima turnira, kao i ostali logistički detalji, biće poznati naredne sedmice.

Đina ponovo u dresu Budućnosti

Budućnost protiv Igokee, Makundu: Moramo da se vratimo našoj igri