Budućnost gostuje u Čačku, Žakelj: Dobar tim, težak teren, pametnom igrom do pobjede

foto: KK Budućnost Voli

Poslije teškog poraza u Evrokupu od Gran Kanarije čak 27 razlike – košarkaši Budućnost Volija okreću se obavezama u ABA ligi.

“Plavi” u subotu od 19 sati idu na megdan Borcu u Čačku u 10. kolu i žele sedmu pobjedu, kojom bi prekinuli mini seriju od dva poraza.

Trener Andrej Žakelj će voditi Budućnost četvrti put, do sada ima učinak od pobjede i dva poraza nakon što je na debiju bio bolji od Trenta.

“Moramo da odigramo bolje i da budemo fokusirani svih 40 minuta, ne samo 20 kako bismo došli do željenog rezultata”, poručio je trener “plavih” Andrej Žakelj.

I centar Marko Jagodić-Kuridža naglašava da je Budućnost pod moranjem.

“Moramo da dobijemo utakmicu, moramo da pokažemo reakciju, karakter i da se vratimo sa pobjedom u Podgoricu, iako u Čačku nikada nije lako”, jasan je Jagodić-Kuridža.

Borac je u sredini tabele 4-5, a na svom terenu ove sezone savladao je Cibonu, SC Derbi i FMP, dok je poražen od Crvene zvezde i Igokee.

“U Čačku nas sigurno čeka dobar tim i težak teren, ali mislim da treba da gledamo sebe i da je više na nama – da popravimo određene stvari”, dodao je Žakelj.

Kako do pobjede ?

“Mislim da pristupom, odnosom prema svakom posjedu i pametnijom igrom nego što je bila u prethodnih nekoliko utakmica možemo da dođemo do pobjede protiv Borca”, smatra Žakelj.

Mornar vratio Uroša Lukovića

Težak zadatak za Mornar: Barani gostuju Igokei