Težak zadatak za Mornar: Barani gostuju Igokei

Foto: KK Mornar/Media Pro

Za košarkaše Mornara svaki naredni meč u Admiralbet ABA ligi je kvalifikacioni.

Nakon poraza od Splita, Barani su na začelju tabele, imaju samo jednu pobjedu poslije devet utakmica u regionalnoj ligi.

“Očekuje nas izuzetno teška utakmica, jer gostovanje Igokei je predstavljalo problem svim klubovima u ABA ligi. Ipak, uvijek je lijepo otići u Laktaše kod naših dragih prijatelja, ali se to prijateljstvo na početku utakmice zaboravlja. Igokea fizička izgleda fantastično. Kakvu ekipu imaju pokazuju i sami rezultati. Mi smo povukli određene poteze, doveli nekoliko novih igrača i idemo na ovaj meč sa željom da damo sve od sebe. Takođe, iskoristićemo ovu utakmicu da neke igrače, koji su tek stigli, uvedemo u ritam”, kazao je trener Barana Mihailo Pavićević.

U 10. rundi, slijedi teško gostovanje, Igokei, koja je u vrhu tabele sa skorom 7-2.

Taj Voler je prethodne tri sezone nosio dres Igokee.

“Proveo sam tamo tri divne godine i biće divno vidjeti ponovo neke drage ljude u Laktašima, što me čini zaista srećnim. Što se utakmice tiče, Igokea igra vrlo jaku košarku, posebno agresivnu u odbrani. To pokazuju i rezultati jer su drugi na tabeli ABA lige. Do nas je da ono što trener zatraži pokušamo da ispoštujemo. Nadamo se dobroj utakmici u Laktašima”, kazao je Voler.

Pred meč u Laktašima Mornar je vratio iskusnog centra Uroša Lukovića.

Utakmica je u subotu od 17 sati.

Budućnost gostuje u Čačku, Žakelj: Dobar tim, težak teren, pametnom igrom do pobjede

Minić vodi Sutjesku protiv Ibra: Pobjeda je jedina opcija