Gojković: Za nas tek počinje Euro; Tešanović: Favoriti smo protiv Njemačke

Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Naši najbolji vaterpolisti preselili su se danas iz Dubrovnika u Zagreb, gdje će igrati odlučujuće mečeve na Evropskom prvenstvu.

Prvi je izuzetno važan – sjutra od 20 i 15 protiv Njemačke, za plasman u čevrtfinale i mjesto na Svjetskom prvenstvu.

“Za nas Evropsko prvenstvo počinje sada – utakmicama u kojima nemate pravo na kiks”, poručio je selektor Crne Gore Vladimir Gojković.

Utakmica sa Hrvatskom na bazenu na Gružu još nije zaboravljena.

“Sve što je bilo do sada treba da iskoristimo da nas podigne u najboljoj mogućoj mjeri, ali da ostanemo mirne glave i da se pripremimo prije svega za Njemačku i da samo o njoj razmišljamo”, dodao je Gojković.

Ukoliko ne bude iznenađanja protiv Njemačke, “ajkule” u četvrtfinalu čeka Italija.

“Treba da prođemo Njemačku”, jasan je Gojković.

O rivalu?

“Imaju određene individualne tačke koje treba da zatvorimo, a generalno ukoliko budemo na nivou igre sa posljednja dva meča u grupi trebalo bi da bez većih problema riješimo tu utakmicu u svoju korist”, zaključio je Gojković.

Crna Gora će protiv Njemačke biti bez – Vlada Popadića koji je zbog “brutalitija” protiv Hrvatske kažnjen sa dvije utakmice, dok će meč propustiti i centar Vladan Spajić.

“Sigurno neće biti lako, ali i sigurno je da imamo kvalitetnu ekipu koja može da nadomjesti njihove izostanke. Favoriti smo, ne bježimo od te uloge, ali moraćemo maksimalno ozbiljno da shvatimo Njemce”, kaće kapiten i golman naše selekcije Petar Tešanović.

Budućnost počela pripreme, Ivanović i Vukčević prva pojačanja

Burg dolazi u “Moraču”, Žakelj: Moja želja da igrači da shvate da nije dovoljno samo 20-30 minuta igre